188 entry daha
  • ekşi sözlük ormanı projemize ilişkin olarak tema' nın verdiği bilgiler:

    · orman bakanlığı' nın tema' ya tahsis etmiş olduğu alanlarda dikilecek olan fidanların tahsisini yapıp sertifikasını düzenlemekteler. o yüzden alanın büyüklüğü vs. kontrolümüzde değil. ben sadece bize tahsis edilmiş büyük bir alan tercih ederdim ancak şimdilik bu şekilde. yani ekşi sözlük ormanı fiziken bir kaç bölgeye ve hatta bir kaç ile yayılabilir önümüzdeki günlerde, aylarda, yıllarda.

    · ekşi sözlük ormanı için şimdilik tekirdağ ağaçlandırma sahalarından tahsis gerçekleştirecekler ve sahaya ücreti mukabilinde tabela konacak.(tabela ücreti ekşi sözlük tarafından karşılanacak, yazarların verdiği paralar sadece ağaç dikimi için kullanılacak.)

    · fidanlar kasım ayında sahaya dikilecek.

    · kampanya sonunda dilenirse, kasım ayından sonra olmak şartıyla, ağaçlandırma sahasında ufak bir tören düzenlenip fidan dikme imkanımız var.

    · kampanyaya katılan bağışçıların isimleri ve bağışlanan fidan adetleri düzenli olarak tarafımıza iletilecek.

    · bence en önemli kısmı, fidan bedeli karşılığında sahanın fidan dikimine hazırlanması, dikimi, 3 yıllık bakımı, sulama işlemleri ile koruma işlerinin gerçekleştirilmesini sağlamakta. yani fidanı dikip kendi haline bırakmıyorlar. bu üç yıllık sürede kuruyan fidanların yerine yenileri de ekilmekteymiş.

    · bağış yapmak isterseni iki seçeneğiniz var:

    kredi kartıyla bağış
    http://www.tema.org.tr/ adresinden, en az 5 fidan(yani 25tl) olmak üzere kredi kartıyla da ekşi sözlük ormanı' na bağışta bulunabilirsiniz. çok kısa süren bir üyelik prosedürü gerektiriyor. seçeneklerden "fidan bağışı"nı seçtikten sonra "fidanın dikileceği bölge" kısmından, en altta yer alan "ekşi sözlük hatıra ormanı" kısmını seçiyorsunuz. hatta direkt şu adresten bağış kısmına ulaşabilirsiniz: https://online.tema.org.tr/online/login.aspx?t=f

    banka havalesiyle bağış

    banka kanalıyla yapılacak bağışlarda herhangi bir alt sınır bulunmamakta. 1tl dahi bağışlayabilirsiniz. 25tl' lik sınır sadece kredi kartıyla yapılacak bağışlarda uygulanmakta.

    vakıflar bankası levent şubesi(şube kodu 310) 2014324
    iban no: tr190001500158007286743196
    swift no:tvbatr2a
    hesap sahibi: tema vakfı

    bu hesap numarasının güvenilirliğini teyit etmek isterseniz aşağıdaki adreste fidan bağış hesapları kısmına bakabilirsiniz:
    http://www.tema.org.tr/…in/yurticibankahesapno.html

    vakıflar bankası şubeleri aracılığıyla para yatırır veya vakıflar bankası' nda olan hesabınızdan havale yaparsanız masraf alınmıyormuş ancak başka bankalardan yapılan transferlerde(eft) bankalar masraf alıyorlarmış. masraf alınmaması gerektiği halde masraf almaya çalışan vakıfbank şubesi olursa levent şubesini arayıp sormalarını rica edin, masraf ödemeyin.

    yapacağınız havale/eft işleminde açıklama kısmına muhakkak "ekşi sözlük" ve adınızı yazın, yazdırın. adınıza ilaveten veya adınızın yerine nick de yazdırabilirsiniz veya sadece adınız yer alır, size kalmış.

    · şimdilik yukarıdaki hesap numarası 30/09/2009' a kadar bize hasredilmiş durumda, eğer kampanyayı uzatmak gibi bir ihtiyaç doğarsa o zaman tekrar konuşacağız.

    · ağaçlandırmanın yapılacağı bölge tekirdağ, ahmetpaşa. krokisi için: http://www.flickr.com/photos/kanzuk/3822975116/

    · kampanyaya katılmak için ekşi sözlük yazarı olmak gerekmiyor.

    -önemli-
    ekşi sözlük kampanya sonunda toplanmış miktar kadar bağışta bulunacak. o yüzden, aldığınız her bir fidanın ormanda iki fidan gücünde olduğunu unutmayınız.
    -önemli demiştim size-

    bu atıl projeyi tekrardan hayata geçiren, bir kaç ayrıntı hariç tüm yazışmayı üstlenen bigbrother' a ve kısa sürede 10,000.-tl üzerinde bağış toplanmasında katkısı olan herkese teşekkürler.
264 entry daha
hesabın var mı? giriş yap