127 entry daha
  • beni yaniltan ender futbolculardan birisidir ümit özat.

    genclerbirliginde kaptan olan dördüncü ümit olarak tanidik. genc yasinda o dönemin daha bi gözde klubü olan genclerbirliginde kaptanliga yükselisi futbolcunun kisiliginden ziyade isminin ümit olmasindan kaynakli bir gelisme olarak addettik. bir dönem sonra fenerbahce'ye transfer oldugu vakit; mercek altina alindi ve hakkinda bir iki cikarimlar yapildi. maksimum ve minumum degerleri ortaya kondu. vasat bir defans biraz kendisini gelistirse ortalama bir futbolcu. zorunluluktan ya da cilginligiyla ünlü hocasinin bir baska cilginligi olsa gerek; sol kanata "sol bek" olarak yerlestirilip 3-5-2 'de dahi oynayabilecek bir sol kanat oyuncusu durumuna getirildi. abuk subuk cikislari, bindirmelerin sonucunda gelen ortalari sonrasi kirathanede topluca mac seyredip fubtolculari asagilamaktan zevk duyan, onlarin yaptigi anlamsizliklarla cosup eglenen bir yigin futbol cahiline malzeme olacak gibi görüntüsü vardi.

    uzunca bir zaman seyretmis ve artik bir iki cikarim yapabilecek konuma geldigim anda; üc asagi bes yukari bir performans cizelgesi cikarttim hakkinda. gerekli vakti ayirdigim, bir dönem seyrettigim futbolcularin cok azi beni yaniltmayi basarabilmistir. onlardan birisidir ümit özat. devid bekim klasinda ortalari, zamaninda ileri cikislari, defansta güvenli bir sekilde hareket etmesi.. inanamadik. milli takima yükseldi ve ben, bu adamin ortalarina bel bagladim. bizim kücük hakan karabük sonrasi kademe kademe ilerlerken dahi bu kadar sasirmamistim. o tane tane hagi'den nasil kavisli orta yapilmasi gerektigini bize anlatirken, ümit özat'in bu gelisimine dair en ufak bir bilgi yoktu. ve ailecek sasirarak izledik uzunca bir dönem..

    demecleri ile de ilgi cekmistir. bir dönemin aranilan futbolcu kimliginin agzindan dökülmesi beklenilen kelimelerdir hepsi. samimi gelmedi uzunca bir dönem. sürekli takimin iyi oynamasinin her seyin basinda geldigini, efendim takim bu kadar kötü durumda iken sözlesmesinin, pazarligin sirasi midir kelamlari.. ki en iyi döneminde boyle bir beyanati vardir. sonrasinda bos mukavalelere imza atmalar.. yalniz fenerbahce takimina geldigi günden bugüne olan tutumu ile demecleri arasinda bir zitlik olmadigi gibi, gelisi de gidisi de sessizce ve kimligine yarasir bir sekilde olmustur.

    demem odur ki futbolcu olarak gösterdigi gelisme ile beni yaniltmis, defansa dahi yetemeyen tekniksizligini buyuk bir klubun sol kanatini parselleyecek kadar gelistirmis, tuncay'in o muhtesem volesinde ve pek cok güzel golde payi olan bir adam olmustur. üstelik pek az futbolcunun basarabildigi pis burun isabetli ortalari ile hicbir sekilde hayal dahi edemeyecegim "estetik" bir kanat da oluvermistir.

    eh iste futbol bu. yasi gelmis, yerine iki yeni oyuncu transfer edilmis, gözden düsmüs ve benim bundesligama konuk olmustur.

    daha da keyfli gecicektir artik cuma ve pazar günlerim. zira köln, her bakimdan benim ikinci bundesliga'da favorim ve tuttugum takim olmustur. daum'undan mondragonuna kadar .. bir de..

    kaptan ümit özat.!
2197 entry daha
hesabın var mı? giriş yap