9 entry daha
  • mevzu gdansk ise olaya sadece gdansk değil de trójmiasto ya da tricity yani üç-şehir olarak bakılmalıdır. bu şehirler sopot,gdynia ve gdansk'tir.
    (bu şehirlere geçmeden önce ufak bir tavsiye:ağustosta bile olsanız bu bölgeye giderken yanınıza kazak,mont,pantalon,vs. kalın giysiler alın. yoksa şehirde fellik fellik dükkan aramak zorunda kalırsınız)

    gdansk:eski bir alman şehri olduğunu her haliyle belli eder. eski şehir kısmı oldukça şirin ve kompakttır. içinden geçen nehir kenarındaki eski binalar ve onların renkleri fotoğraf makinelerine davranmanızı sağlar. lakin nehrin gemilerce de kullanılması,yani içinde ticari bir liman olması bu güzelliği azaltır. aynı nehir, yaz yalarında bazen kano yarışlarına ev sahipliği yapar.
    nehir kenarından söz açılmışken,yerde birşey satanlara özellikle uygun fiyatlara elektronik eşyalar satan kimselere rağbet etmeyin,yamulan arkadaşlarım var. son olarak yine nehir kenarında bizim izmirdeki asansör'ün bir benzeri bulunur.

    son olarak eski şehir kısmının ara sokaklarında uygun fiyata amber taşından takılar satan dükkanlar bulunur. amber,bu şehirden alınabilecek iyi bir hediyedir. ana sokaktan uzak durmanız cüzdanınıza iyi gelecektir.

    sopot: sopot plaj şehridir,en azından bana yansıyan kısmı bu,gündüz denize girmek için(kuzeyli cengaver kardeşlerimiz 10 derece'den düşük suda yüzerler,üstelik ağustosta) gece ise plaj partileri için gidilir. plaj partileri güzeldir. latin müzikleri çalan ve çok rahatsız edici olmayan mekanlar eğlenceli olabilir. veya plaj üzerinde kurulan klüpleri geip kafanıza uyana takılabilirsiniz. giriş ücretsizdir. güzel yanı sopot'a 24 saat çalışan banliyo trenleriyle ulaşmak mümkündür.
    sopot soğuktur,gece de,gündüz de...

    gdynia: bu şehir alışveriş merkezleridir,limanıdır,eski bir polonya savaş gemisinin müze olarak ziyaretidir,balık ve patates dışında başka birşey bulamayacağınız bir öğle yemeğidir. kısaca yeni,tarih ve kültür açısından birşey sunmayan gri bir şehirdir gdynia.

    sonuç olarak gdansk,tedbir alarak gitmişseniz ve boş vaktiniz varsa polonya'da geçirilebilecek güzel bir haftasonudur.
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap