• reyhan sahin isimli, üstün yetenekli oldugu, bursunu karsilayan rosa luxemburg stiftung 'undan ve 1,2 not ortalamasindan belgeli ,doktora ögrencisinin projesi.
    lady "bitch" ray, hem almanlarin hem türk asilli göcmenlerin tüm ezberlerini bozmaya yeminli gibi. gündeme gelme kaygili, planli skandallari kimilerine göre ucuz, kimilerine göre dahice.

    asil konumuza gelmeden türk gencinin magazin merakini bir miktar gidermis olalim. son zamanlarda mail boxuma "bak sizin kizlar ne isler görüyor" yollu düsen maillerden derleyecek olursam:
    -my space sayfasindaki playboyluk fotograflari, kullandigi dil yüzünden radio bremen' den kovulmasi, akabinde bütün alman basinini ayaga kaldirmasi,
    -sovunda, dekorun bir parcasi olan yataginda yatarak yaptigi belden asagi söylesiler, arkadaki hitler resmi,
    -popcu, hiphopcu kim varsa saydirdigi disslerini, önüne malafat gibi tutulmus mikrofona agzini dayayarak yapmasi,
    -en meshur parcasinin konusunu, gündemdeki en aktüell üc rapciyle yaptigi hayali orgynin olusturmasi,
    -televizyonda gögüslerini acip mastürbasyon yapmasi,ayaklarini yalatmasi

    vs. vs.

    gelelim konunun bizi ilgilendirir taraflarina. lady ray bana bir cok yönüyle sözlügün fake karakterlerini animsatiyor; saldirgan ,provakatif,saygisiz, karikatürize/idealize edilmis bir anti-kahraman.

    erkek hiphopcularin kullandigi seksist dili alip, ayni siddetle yansitmasi sözgelimi, bir erkegin agzindan kanamali, analli sözleri duymaya ve sindirmeye alismis alman hiphop dinleyicisi icin tahammül edilemez oluyor. kelimeler birden bire eski carpici, itici , igrendirici etkilerini yeniden buluyor.

    kendisini ,cinselligini istedigi gibi sinirsiz yasadigi icin bitch diye asagilayacaklari, onlardan önce „ben orospuyum „ diyerek silahsiz birakiyor lady ray'in dili. bunu biraz da gay kelimesinin gelisimini düsünerek degerlendirmek lazim.(hani bir aralar türkiye'de de „ibne“ kelimesini ayni sekilde anlam degisimine ugratmaya calisanlar vardi.ne oldu onlara bilen var mi?)

    sadece bununla kalmiyor lady bitch, amerikalisindan almanina hani hemen her ünlünün rapcinin kendi giyim , parfüm labelli oldugu gibi, kendi giyim tarzini olusturuyor. son derece ucuz görünümlü takilar, her parmakta altin yüzükler...bir de meshur rapcilerin araba sevdasina nazire, üzerinde ford yazili, iki tarafindan deri penisler sarkan deri montu var ki, en nadide parcalarindan kolleksiyonunun*.

    bir diger aynayi, ücüncü nesil türklere tutuyor lady ray. erkeklerinin, en alasindan cinselliklerini yasa bildigi bu kesim,( dindar kardeslerimiz zina yapmasinlar diye onsekizlik cocuklarini hemen evlendirdiklerinden, geri kalanini kastediyorum) bir türrrk kizinin edepsizce cinselligini ortaya sermesini hazmedemiyor. tehditler filan girla gidiyor nette.

    siradan almanlar icinse hem türk, hem okumus, hem kadin hem bu kadar siradisi cinsellik biraz fazla geliyor, acikcasi. lady ray in saldirdigi pop prenseslerinin, „aa iste türk kizlari bizden beterler, bizim adimiz cikmislara“ sarilmalari durumu daha da sarkastiklestiriyor.

    gelelim „ben ne düsünüyorum“a; efenim ben dilini bir dilbilimciye göre oldukca hafif, oyunsuz buldugum kizimizin, bu hin projesinin, anlasilamiyacagini düsünüyorum. itiraf ediyorum; eger ki kendisi türk asilli olmasa, oynadigi emancipation oyunu hic de ilgimi cekmezdi. dalga gectigi , karikatürlestirdigi hiphop kültürü, ne yazik ki egitimcilerin önemli bir bölümü de dahil kimse tarafindan ciddiye alinmiyor,topluma yönelik gercek bir tehdit olarak görülmüyor. yasaklanan bir kac parca haric, siddeti, kadinin cinsel asagilanmasini öven parcalar 13-14 yasindaki genciligin felsefi gidasini olusturmaya devam ediyor. alman white trash'i ve göcmen cocuklari, kahramanlarini bu rapciler arasindan seciyor. öyle ki, az zamanda ortalarda lady ray kiliginda gezen kizlarimizla karsilasmak beni sasirtmayacak.

    bununla ilgili olarak bir ara firsat bulursam cinsel sefalet*konusunda yazarim.

    vesselam...
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap