• 28 nisan 2008'de, londra, victoria park'ta bedava bir (mini)festival duzenleyen olusum. 1970'lerde etkin olan rock against racism olusumunun bir uzantisidir.

    30 yil once, clashin de onderligini yuruttugu, gene victoria parkta bir konserler dizisi duzenlenmisti. 1978 itibariyle victoria park, hackney bu konserlerin yer tercihi olarak cok onemlidir, zira, 1970'lerde artan irkci gerilimin en bariz hissedildigi yerler, guneydogu asyali ve turk gocmenlerin yogunlukla yasadigi londra merkezi dogu londra'dan ayaran sinir ilceleri olan hackney, tower hamlets gibi bogelerdir.

    1978'deki konserin 30. yildonumu nedeniyle, dun ayni mekanda duzenlenen "irkcilik karsiti festivalin" kapanis konserini the good, the bad and the queen verdi. sanatcilarin para almadigi, etkinligin kendisinin de bedava oldugu 'karnaval' tam anlamiyla mini bir festivaldi. bira/yemek standlari, mutevazi ses duzeniyle buyuk bir muzik sahnesi, alabildigine uzanan cimler ve festival yagmuru.

    1970'lerdei harekete onculuk eden gruplardan clashin paul simononi da muhteva eden the good, the bad and the queen, damon albarn onderliginde dunku konserleriyle olusuma destek verdiler. nijeryali sempatik davulcu tony allenin da bulundugu gruba, ingiltere'nin beyaz ve siyah rapcileri, uzak dogu'nun ve orta ve kuzey avrupa'nin yayli calgicilari, karayipler'in reggae muzisyenleri eslik etti sahnede.

    oglen 12'den aksamustu 6'ya kadar suren kisa etkinlige saat 5'te katilmis biri olarak, 1 saat icinde, bir anda acan gunesin altinda sevinen katilimcilar, bira/sosilsi sandvic ve cesitli renklerden/ulkelerden muzisyenler ile renklenen kisa ama guzel bir performans; londra'da cok guzel bir pazar gunu olarak ozetlenebilecek bir etkinlige imza atan olusumdur ayni zamanda.

    not:
    http://www.lmhr.org.uk/about/rock.html
    http://news.bbc.co.uk/1/hi/magazine/7351610.stm (konu hakkinda ve rock muzigin yeri hakkinda bbc'de yayinlanan bir makale)
    http://news.bbc.co.uk/…hi/entertainment/7369769.stm
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap