19 entry daha
  • 2008 modelini yeni incelediğim otomobil; daha önce de görmüş ve tasarımını çok beğenmiştim. fakat tasarıma kanmamayı uzun yıllar önce öğrendiğimden sadece sağda solda gördüğüm örneklerini takdir etmekle yetinmekteydim. şu andaki gibi "ya benim olacaksın ya kara toprağın" tarzı bir takıntım yoktu.

    bugün lancer'ın ıncığını cıncığını inceledim ve yarım saatlik bir gözden geçirme sonunda bir otomobil ne kadar beğenilebilirse o kadar beğendim.

    uzun süredir honda jazz kullanıyorum. ne en ufak bir arıza görmüşlüğüm, ne de tek bir kere olsun yolda kalmışlığım var. mitsubishi honda kadar kaliteli olabilir mi, başıma bela çıkarır mı bilemem. ama lancer, sunduğu zengin donanıma göre (mesela perdesiyle, diziyle vs. 9 hava yastığı her modelde standart) uygun bir fiyatla satılmakta. lancer'ın 1.5 motorlusu (inform ve invite gibi ucubik isimli) iki alt modelle geliyor. 1.8 'in duyurulmuş tek paketi olan intense ise cvt şanzıman, rockford fosgate 8.1 müzik sistemi ve 18" jant gibi ekstra hoşluklar sunmakta. ancak fiyat / performans oranında şampiyon kesinlikle 1.5 invite.

    performans sizin için öncelikli konuysa vergi farkından dolayı 50.000 ytl civarında bir fiyata gelmesi beklenen 1.8'i almanın hiçbir alemi yok. 109 bg'lik 1,5 motorlu lancer'ın düz olanı 11.6 sn 0-100'e ve 191 km maksimum hıza sahipken sadece cvt şanzımanla gelen 1.8, 11.2 sn'lik 0-100 ve 192 km maksimum sürat sunuyor. cvt kullanmanın keyfi elbette başka bir konu. milyonda bir de olsa ihtimaldir, cvt şanzıman bozuldu mu çoğu markada arabanın ikinci elinden yüksek bir fatura çıkıyor, benden söylemesi. hem düz 1.5'in tüketimi de gayet mantıklı bir seviyede (karma 6.4 lt / 100 km).

    bütün modellerde ebd, abs ve ba; invite ve intense'te ise fazladan astc (aktif stabilite kontrolü, düğmeyle devreden çıkarılabiliyor) bulunuyor. ancak araba astc devrede değilken de gerçekten çok şaşırtıcı bir yol tutuşuna sahip. "eğer bu böyleyse evo kimbilir nasıldır" diye düşünmeden edemiyorsunuz.

    özellikle erkeklerde otomobilleri dişi olarak görme eğilimi vardır, çoğu arkadaşım arabasını "kızım" diye sever mesela. ancak bu kesinlikle eril bir araba. yeni honda accord'un da aralarında olduğu sert hatlı otomobilleri çok özlemişim meğerse, eski avrupalı ve amerikan otomobillerinin en dandik olanlarına bile duyduğum default saygının nedeni galiba buymuş. lancer çok saldırgan bakışlı bir otomobil. ancak biraz önce yazdığım performans değerlerinden de anlamış olabileceğiniz üzere tek saldırganlığı tasarımında. çocuk koltuğu koyacağım arkaya zaten, ne performansı yahu? yurt dışında satılan standart model 2.0'ın başka açılardan da saldırgan olduğunu tahmin etmek kolay tabi.

    jazz gibi buzdolabı filan taşırken bile arkada bir yolcunun rahatlıkla oturmasına imkan veren bir otomobilden sonra lancer gibi klasik bir sedana geçmek kolay bir karar değil. mesela sene sonuna doğru çıkacağı duyurulan ve benim de merakla beklediğim yeni nesil jazz'ın, koltuklar normal pozisyondayken dipteki ek gözüyle birlikte toplam 490 litre bagaj hacmi var. koskoca sedan lancer'da bu 440 litre bile değil. gerçi bu değerin daha da iri yarı yeni civic'te 380 litre olması bambaşka bir paradoks. belki de sonuçta lancer'ı değil yeni jazz'ı tercih ederim. ama araba sahip olduğu diğer güzellikleriyle bunu ciddi ciddi düşündürüyor, dikkatinizi çekerim.

    lancer'in konsol tasarımında bmw'leri andıran bir hava var. az düğme, çok fonksiyon, sade tasarım. konsol çok çarpıcı değil, mesela yeni ford modelleri gibi iddialı ya da karmaşık olmaktan uzak, ama gayet şık ve bence daha iyi. hafiften mazdaları da andırmakta, ama daha güzeli sanki.

    özetle yeni lancer, 3 senedir alternatif bulamadığım jazz'ımın bir numaralı rakibi şu anda. bu tamamen kişisel bir tercihtir. yoksa iki modelin birbiriyle en ufak bir alakası yok, tamamen ayrı dünyaların otomobilleri. jazz gibi yük taşıyamaz, jazz kadar düşük yakamaz, muhtemelen jazz gibi tamamen sorunsuz ve çok düşük masraflı da olamaz ama o yol tutuşu, güvenlik hissi, oturaklılığı ve donanım zenginliği de ne jazz'da, ne başka bir küçük sınıf modelde, ne de tecrübe ettiğim diğer kompaktlarda (civic, corolla ve focus) var işte...

    önemli bir not: honda otomobillerine 6 sene garanti veriyorken mitsubishi'de bu süre 3 yıl. birçok kişi honda'sını hala garantideyken satacak, bu da karar verirken belirleyici etkenlerden biri.

    http://p.webwombat.com.au/…shi-lancer-new-2-big.jpg
    http://p.webwombat.com.au/…shi-lancer-new-5-big.jpg
    http://p.webwombat.com.au/…shi-lancer-new-3-big.jpg
    http://p.webwombat.com.au/…shi-lancer-new-4-big.jpg

    edit: yukarıdaki yazıda yeni jazz'ın toplam 490 litrelik bagaj hacminden bahsetmiştim. türkiye'ye gelen versiyonlarında lastik tamir kiti yerine stepne kullanılmasıyla bu hacim 400 litreye düşmüştür.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap