73 entry daha
  • engellenmiş siteye girmek suç değildir, iç rahatlığıyla herhangi bir sebepten engellenmiş bir siteye girebilirsiniz. suç içerikli dahi olsa, erişime engellenmiş bir sitedeki yazı veya başkaca dosyaya erişmek de suç değildir. ancak, başlı başına verinin/dosyanın indirilmesinin suç teşkil edebileceği durumlar vardır, mesela fsek na aykırı şekilde kopyalanmış müzik, film dosyası olabilir, ekitap olabilir, bu gibi durumlarda siz de sorumlu olabilirsiniz.

    erişimi engellenmiş bir sitedeki -suç unusuru dahi olsa- bir hususu görmüş olmak, sokakta bir diğerine küfreden birine şahit olmaktan farksızdır.

    bu nedenle, gerek kısa süreli erişim sorunumuzda, gerekse ileriki tarihlerde olabilecek her türlü erişim sorununda bu yasağı teknik olarak aşabilmenize imkan veren yazılımı kullanabilir veya ayarları yapabilirsiniz. türk adalet sistemi mevcut hukuk kurallarını dahi düzgün uygulayamadığından, internet konusunda yeterince olgunlaşana, genel itibariyle de ifade özgürlüğünün anlamını öğrenene dek bu da malesef çarelerden biri olacaktır. ben sizi bu sıkıntıya sokmamak için çabalamaya devam edeceğim, o başka.

    bir kaç gün sonra konuyla ilgili açıklama yapacağım.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap