25 entry daha
  • henüz secimi kesinlesmemis, kicker degisinin gecmisi göz önüne alarak yaptigi bir yorumdur alman milli takimini sectigi söylentisi.

    kariyeri acisindan düsündügümüz vakit alman milli takimi cok daha iyi bir secim gibi duruyor. misal cok iyi bir defans olmasina ragmen serdar tasci icin ayni sekilde türk milli takimi kesinlikle cok daha iyi bir secim olabilirdi. nedenleri de söyledir:

    alman takiminin alman defansi olur her daim. tasci, cok iyi bi defans olsa da cok fazla forma giyme olasiligi yoktur oysa tam da türk milli takiminin ihtiyaci vardi böyle bir defansa.

    özil ise teknik bir orta saha. türkiyede bir kac tane var iken almanlarda cok cok azdir bu. sahsen marko marin harici orta sahada teknik bir oyuncu bulmak cok olasi degil. bu acidan özil el üstünde tutulabilir alman milli takiminda. üstelik belirteyim tekrardan gram kosmaz özil. adeta prens gibi dolasir sahada ama sol ayak var ki; yeter de artar ona.

    toplamda nasil ki bremen klubu gelisimi adina schalke'den cok daha iyi kosullara sahip ise ayni sekilde alman milli takimi kariyeri adina daha iyi bir secimdir mesut özil icin. mustafa doganlarla filan karistirmamak gerek. dogan siradan bir oyuncuydu, özil dünya capinda ilk elli yetenegin icerisindedir. silinir gider ya da yildiz olur cok baska. velakin bu konumda türkiye disinda parlamis baska bir alaman türkü malasef yoktur.

    milli takim secme konusunda fark sudur bence. bir gün henüz sizi kimse tanimaz iken evinize alman efsane futbolcu matthias sammer geliyor, diger yandan o dönem futbolu yeni birakmis tolunay kafkas "telefon" ediyor, u 17'de oynar misin diye ?

    o gün baslayan iliskiyi bugün yine telefonla terim kesmek istiyor ama eskisi gibi degil artik durumlar..

    baska acidan türkiye kendi icerisinde mesut özil'i cikarir da serdar tasciyi biraz zor..

    edit: nuri sahin vardir, peki.
11450 entry daha
hesabın var mı? giriş yap