• kuzey amerikalı müzisyenler tarafından hazırlanmış mükemmel bir balkan müziği albümü. evet, ontario toronto'da balkan müziğiileuğraşan bir çok müzisyen ve bumüziği çalan bir çok grup var. hattabelki balkanlarda olduğundan daha çok. türk balhkan'ında olduğundan daha çok olduğu zaten açık. bu ilginin nedeni ise yüzyılın değişik evrelerinde balkanlardan toronto çevresine önemli sayılacak bir göçün yaşanmış olması. bu göç özellikle makedonya'dan yola çıkmış bir göç. sonuç olarak onların etkisi ve kanada insanının hemen güneylerindekilerden farklı olarak değişik kültürlere ilgisinden dolayı toronto ve çevresinde balkan müziği pek çok dinleyicisiolan, pek çok yorumcusu olan bir müzik türü olarak gelişiyor.
    balkan journeys close to home albümü, dört ayrı grubun performansı ile ortaya çıkmış bir albüm; bu gruplar staro selo, neda voda, mastika, altin yildiz orkestar. hepsi kuzeyamerikalı müzisyenlerden oluşmuş, arada k. amerika'ya göçmüş balkan kökenliler de mevcut. tüm grupların ortak noktası solistlerinin brenna mac crimmon olması. brenna yıllardır türkiye'de yaşıyor ve arada kanada'ya da uğruyor ve böyle çalışmaların katalizörü oluyor.
    albüm ilginç parça seçimleri dikkat çekici. kulağınıza aşine gelecek melodilerin yanı sıra hiç bilmediğiniz ve gönlünüzü çelecek balkan ezgileriyle de tanışıyorsunuz. özellikle feryad isimli şarkı size bir başkabüyük müzisyenimizi hatırlatacak ve şaşıracaksınız. albüm ile ilgilibilgiler http://www.goldenhorn.com/…records&page=ghp004.html adresinde bulunabilir, ayrıca bir kaç şarkıdan örnek bölümler de dinleyebilirsiniz.
    (bkz: brenna mac crimmon)
    (bkz: balkan muzigine tutkun batili muzisyenler)
hesabın var mı? giriş yap