• benim gibi insanlarin goktanriya yurekten inanmalarina yol acan ozelliklerdir. goktanri gercekten de diger bir cok tanridan daha yucedir.

    bu ozellikler asagida listelenmistir.

    1- goktanri diger tanrilar gibi insanlarin kendisine inanmasini beklemez, kendisine inanmayanlari cezalandirmakla tehdit etmez. diger tanrilarda olan ego, goktanri’da yoktur.

    2- goktanri peygamber gondermek, din yaratmak gibi seylerle ugrasmamistir. koskoca goktanrinin diger tanrilar gibi insanlardan bekledigi hicbir sey yoktur.

    3- goktanri icin bir insan bir sinekten veya bir ottan daha degerli veya daha degersiz degildir. butun varliklar onun gozunde esittir.

    4- goktanri herseyi bilir, insanlarin yapacaklari kotulukleri de bilir, o yuzden diger tanrilar gibi kendi yarattigi kotu insanlari cezalandirarak kendi icinde bir paradoksa kapilmaz.

    5- goktanri herkesi cennetine kabul edecektir, kendisine inanmayanlari bile. (cunku daha oncede soyledigimiz gibi goktanri “sadece bana inanin, bohuhuhu, yoksa sizi yakarim” diyen diger tanrilara benzemez, bazi seyleri asmistir.)

    6- goktanri kendi kaldiramayacagi bir tasi yaratabilir. ondan sonra da o tasi kaldirabilecek kendisinden daha guclu yeni bir goktanri yaratir. kisaca goktanrinin yapamayacagi hicbir sey yoktur. isterse kendini yok da edebilir.

    7- goktanri ilahi adalete inanmadigi icin (sonucta cehennem diye bir yer yaratmamistir), insanlarin yeryuzunde kendi adaletlerini kurmalarindan yanadir. ortada bir katil, bir tecavuzcu varsa, bunun cezasini oradaki toplum vermelidir. (dolayisiyla, goktanricilar idam cezasina karsidir, cunku oldurulen kisi direk cennete gidecektir.)

    8- goktanri o kadar gucludur ki, seytan gibi uydurulmus konseptlerle ugrasmaz, o tip seylerle iddiaya girmez, insanlarin hayatlarini kumar araci olarak kullanmaz. seytan diye birsey olsaydi onu dover kafa goz girisirdi, diger tanrilar gibi seytanla yarismazdi.

    9- goktanri sirf bu gezegende degil, diger bir cok galaksideki gezegenlerde de canlilar yaratmistir.

    10- gunah sevap gibi kavramlari yoktur.

    11- goktanri evrim teorisine inanir.

    12- sizin goktanriya inanip inanmamaniz zerre umurunda degildir.

    13- goktanri herkesi herseyi karsiliksiz sever.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap