33 entry daha
  • kendi blogundan son konusulanlara yonelik bir aciklama yapmistir.

    --- spoiler ---

    açıklama...

    ağustos ayının sonunda japonya’da asahi gazetesinde beni tanıtan bir yazıdan sonra gelişen olaylarda, hakkımda bir takım iddialar ortaya atıldı. bu yazıyı, bu iddiaları cevaplamak için yazıyorum.

    japonya’daki özgeçmişimi özetleyecek olursak, 1999 yılında japon hükümetinden aldığım bir bursla ilk olarak tokyo üniversitesine geldim. 2003 yılında doktoramı tamamlayıp, nisan ayından itibaren japon uzay havacılık dairesinde görev almaya başladım. 2005 yılının mayıs ayından itibaren ise tokyo üniversitesinde akademisyen olarak görev almaya başladım ve altyapısız sistemler ve bunun çeşitli ölçeklerdeki uygulamaları üzerine yönelik araştırmalarıma halen devam ediyorum. bu konunun üzerine yirminin üzerinde yayın ve konferans bildirisi vardır.

    asıl mesleğim mimarlık olmasına rağmen; buraya geldikten sonra mimarlık fakültesinin bağımsız değil, mühendisliğin bir alt birimi olmasından dolayı, bende mühendislikle bağlantılı alanlarda elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalıştım ve mühendislik diploması ile mezun oldum. burada bulunduğum 10 sene içerisinde onlarca çalışma grubunda lider veya üye olarak aktif olarak görev aldım ve alıyorum; bu çalışmaları da internette adım altında çıkan bilgi kirliliğine son vermek için, türkçe kitabımda elimden geldiğince toparlamaya çalıştım.

    buradan, bana yönelik iki önemli iddiaya yanıt vermek istiyorum.

    bunlardan ilki yayınlarımdan dört tanesinin çalıntı olduğu, buradaki milli eğitim bakanlığının bu konuda bana 2 seneliğine tahsis edilen 3,5 milyon yenlik araştırma bütçesi hakkında inceleme başlattığını ve hatta tokyo üniversitesinden çıkarıldığım üzerine iddialardır. bunun gerçekle ilgisi yoktur. üniversitem bu iddialar üzerine benden bütün yayın ve özgeçmişimi istemiş, bende teslim ettikten sonra bunun içeriğini onaylamıştır. bu yüzden halen görevim de devam etmektedir. bu yayını tekzip etmek için avukat aracılığı ile işlemlere başlayıp yargıya intikal ettireceğim.

    ikinci iddia ise astronot adaylığı ile ilgili olup, fotomontaj bir resimden yola çıkılarak yapılan iddialardır. bu benim yanlışım oldu. bu resim 2004 yılında tamamıyla anı olsun diye houston’da çekilmiş ve astronot adaylığı konusunda hiçbir resmi ilerleme olmamasına rağmen, benim kendi özgeçmişimde kullanmamdan dolayısıyla sorun olmuştur. bunu çok önceden özgeçmişimden çıkarıp bahsetmemem gerekmesine rağmen, olayı sanki birgün gerçekleşecekmiş gibi bu noktalara gelene kadar çekiştirerek getirmek benim en büyük hatam oldu. bu konudaki hatamı kabul ediyor ve özür diliyorum.

    burada olduğum zaman içerisinde, türkiye ile de bağlarımı koparmadan elimden geldiğince kendi deneyim ve tecrübelerimi, hiçbir maddi talepte bulunmadan herkesle paylaşmaya çalıştım. bazı zamanlarda ortamdan etkilenerek ve aynı zamanda birçok farklı işi yapmaya çalışarak bir akademisyen ciddiyetinde davranmamış olabilirim. bunun bir hata olduğunu bu olay neticesinde öğreniyorum. bundan sonra bir akademisyenin olması gerektiği gibi, kendimi daha çok işime vereceğime, attığım her adıma daha dikkat edeceğime ve daha kapsamlı sonuç ve uygulamalar üreteceğime söz veriyorum...

    şahsıma yönelik çıkan bu kötü olay neticesinde üzülen, beni seven ve bana her daim destek olan çok sevgili öğrenci kardeşlerimden de özür diliyorum.

    --- spoiler ---
146 entry daha
hesabın var mı? giriş yap