181 entry daha
  • her zaman tat vermeyen karşılaşmalardır. hele ki gidip geldiğiniz ülkede çalışan yada yaşayan türklerin büyük bir çoğunluğu "inşaat işçisi, demir ustası, kalıp ustası, asfalt teknisyeni" gibi kişilerse; türk gördüğünüz zaman kaçacak delik ararsınız bazen. elinizde mavi pasaportu gören yada bir kaç kelime türkçe konuştuğunuzu duyan yanaşır hemen:

    - oo hemşerim napan ya. ne iş? napıyon burda.

    iki saat anlat artık mesleğini, çalıştığın sektörü, yaşadığın şehri. yarım yamalak öğrendiği arapçayla, fransızcayla yaptığı espirileri zaten hiç çekilmez.

    - ya şu benim valizle ilgili bi problem var, sen okumuş adamsın şunu bi hallet yeğenim.

    yav amca, yav adam... bavulumu kontuvara verip bekleme salonuna geçeceğim birazdan. kahvemi alıp sigara içmek istiyorum. banane senin bavulundan bagajından amına koyim...

    - anahh bak la bunlar da türkmüş.. loo hemşerim bu markette isot yogkmu mu hele bi soruver?

    zıkkımın kökünü ye emi. yav yanımda eşim var görmüyor musun lavuk, allahın kırosu. önce konuşmayı öğren, hadi şiven farklı anlıyorum da, yanında bayan olan bir adama nasıl hitap edilir onu da mı bilmiyorsun be...

    - istanbul'a de mi..

    yok ben italya üstünde inecem gardaş... ulan direkt sefer işte bu istanbul'a tabi nereye olacak denyo. yanıma denk geldin uçakta ama ben seninle 4 saat boyunca konuşmak zorunda değilim ki. hadi bir şekilde muhabbete başlamak için bir kaç klişe soru sordun da, ondan sonra devam ettirdiklerin ne? yav napacan aslımı öğrenip ki? bir daha mı görüşeceğiz seninle. bayramlarda kart mı yolluyacaksın yavşak.
936 entry daha
hesabın var mı? giriş yap