• iktidara geldiğinden bu yana yaptıklarına bakılınca, akp'nin temel yönetme ilkesi olduğunu söyleyebiliriz bunun.

    * akp özelleştirmeler, işten atmalar, örgütsüzleştirmeler vasıtasıyla varolan işsizlik ordusunun yanına 1 milyon işsizi daha ekledi. çalışmak isteyen, genç yaşlı, kadın erkek, eğitimli eğitimsiz milyonlarca insan parasızlığa mahkum edildi.

    * akp ülkedeki 11 milyon insanı açlık sınırında yaşatıyor.

    * akp'li bakan unakıtan'ın oğlunun pastorize yumurta ürettiği dönemde, pastorize yumurtanın kdv'si %18'den %8'e çekildi. teoride devletin kasasına gitmesi ve vatandaşa hizmet olarak dönmesi gereken %10 vergi, unakıtan'ın cebine gitti. insanlar işsizlikten, borçtan intihar ederken, unakıtanların aile şirketi 4 sene içinde en büyük ilk 500 firma içine girdi.

    * unakıtan'ların şirketi 1 sene içinde 22.000.000 ytl ciro yaptı. o sene hiç vergi ödemedi. (devletten 500.000 ytl alacaklı çıktı)

    * unakıtan'ın oğlunun mısır ithalatı yapmasının ardından 4 gün sonra mısır vergisi arttırıldı, oğlunun piyasada tekel olması desteklendi. piyasadaki küçük üretici yetimin hakkı yendi.

    * değerli taşların, mücevheratın vergisi %18'den %0'a indirildi. bu dönemde tayyip erdoğan'ın oğlu bilal ve gelini sema erdoğan, atagold adlı kuyumculuk şirketine %50 hisseyle ortak oluverdiler. devletin kasasına girmesi gereken %18 vergi, goldaş aracılığıyla yatarak para kazanan bilal'in ve sema'nın cebine girdi.

    * istanbul kültür başkenti açılışına 1.1 milyon euro harcayan hükümet, hakkari'deki 68 okulu tuvaletsiz bıraktı.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap