157 entry daha
  • kimse bilmez ki bu kitap orjinalinde aslında hiçbir çocuğun okuyamayacağı, şiddet içeren bir kitaptır esasında. sonradan biz bunu şirin kız çocukları için bir masal yapmışız.

    filme gelirsek;

    ah neler duydum ben bu film hakkında. farklı bir şey yoktu, sonunu öyle çok merak etmedik, burton kendini tekrar etmiş.
    şimdi canlar, bu adamın zaten farklı bir şey sunmak gibi bir derdi yok. masalı kendi gözüyle, kendi karakterleriyle anlatıyor sadece. her akşam dinlemekten sıkılmadığınız bir masalı annenizin ve babanızın farklı yorumlaması gibi.

    tim burton kendini tekrar etmemiş, imzasını atmış. her satırına, her köşesine hem de. gökyüzünün şeklinde, yerdeki ekoselere kadar, elbiselerdeki ayrıntılardan, yüzlere, mimiklere kadar. tıpkı bir picasso, dali resmi görünce işte bu onun dememiz gibi film başlar başlamaz söyletiyor işte bu bir burton filmi diye.

    elbette ki filmi 3d izlemek bambaşka bir keyiftir, fakat türkiye'de filme hakkını vermek ve para kazanmak arasında bilin bakalım hangisi seçilmiş? keşke birkaç sinema da 3d gösterimlerini altyazılı yayınlasaydı.

    bir de istanbul'un orta yerinde profilo'da 5 salonda yayınlanan recep ivedik 3'ten bir tanesini kaldırıp yerinde alice'i koymamışlar. ne yazık..

    son eleştrim çevirmenleredir. dünyanın hiçbir yerinde özel isimler herhangi bir çeviriye maruz kalmaz ve aynı şekilde yazılırlar. nasıl bir mantıktır ki alice ismi bizim dilimizde alis olarak yazılmaya başlanmıştır.
278 entry daha
hesabın var mı? giriş yap