10 entry daha
  • lysergic acid diethylamide'nin kısa yazılışıdır. çavdar küfünde bulunan lysergic asitten üretilen yarı sentetik ve çok kuvvetli bir uyuşturucudur. kokainden 100 kat daha güçlüdür.argoda eski küpler,25,zen,nef,nahin,şeker,topalı,cennet mavisi gibi isimlerle bilinir.l943 yılında bir kimyacı migren tedavisi için araştırma yaparken lsd'yi kenfetmiş kazara bir parça lsd alarak keyif hali denilen etkilerini yaşamaya başlamıştır.
    tatsız, kokusuz olan lsd toz halinde, toplu iğne başı büyüklüğünde veya kesme şeker, etiket, posta pulu, kağıt, fotoğaf gibi maddeler emdirilmiş solüsyon şeklinde olabilir. 30gr. lsd 300.000 doz için yeterlidir.ufacık tabletler şeklinde üretilen lsd'nin 20 den fazla çeşidi vardır.bir toplu iğne -başı kadar lsd hapı şahsı kendisinden geçirmeye yeterlidir.şayet daha fazla alınacak olursa insanı çıldırtmaktadır. bunu ise intiharlar ve cinayetleri takip etmektedir.

    her seferinde en fazla 100-200 mikrogram lsd kullanıılır.yarım saat içinde etkisini gösterir ve bu etki 6-36 saat arasında sürer.

    lsd çok küçük miktarlarda olduğu için sıvı halde iken bir kesme şeker, bisküvi, tatlı içine konularak,bir içkiye damlatılarak,kurutma kağıdı,kağıt mendil,posta pullarının arkasına vb. emdirilerek,hiç şüphe çekmeden kolay bir şekilde taşınır.
    lsld ilk alındığında aldatıcı tesiri göstermekte,beyinin süratle çalınmasını sağlamaktadır.bu anda insan ' kendisini rüya aleminde zanneder.fakat ne var ki bu renkli rüya alemini bir umursamazlık ve donukluk hali takip eder ve yaklaşık 13 saat kadar sürer.ağızdan salyalar akmaya başlar, dil peltekleşir, herşeye razı olma hali görülür.aldatıcı halin sona ermesiyle artık rahatsızlıkta yavaş yavaş başlar.baş dönmesi, göz kararması,bitkinlik sindirim organlarında bozukluk,kusma başağrısı ve uykusuzluk başlar. beynin çalınması imkansızlaşir. şahıs bu kötü durumdan kurtulmak için tekrar lsd almak istelyecektir ve bu kısır döngü böylece devam edecektir.şahsın çalınması gerekiyorsa, üzerindeki yorgunluğu atmak ve kafasının yeniden çalınması için bu zehire ihtiyaç duyar.işte bazı meşhur sanatçıların sahneye çıkmadan önce uyusturucu madde kullanmasının sebebide budur.
    (bkz: narkotikten bire bir entry girmek)
660 entry daha
hesabın var mı? giriş yap