10 entry daha
  • 1959 adapazarı doğumlu, dünün çocuk yıldızı. 50sine merdiven dayamıştır. filmlerdeki gibi, gözlerinde donmuş iki damla yaş misali bir hayat hikayesi vardır.

    her şey iyiyken güzelken, o starken, o en birinci çocuk, gönüllerin tatlı meleğiyken n'olmuştu birden ?

    pek de becerikliydi bu küçük adam. öyle bir rol yapardı ki, sinemaya gelenler salya sümük ağlardı. filmler ardı ardına gelirdi, aynı gün içinde iki filmde birden oynardı. bir gün istanbul’daysa ertesi gün ankara’daydı izmir’deydi. paralar geliyordu oh ne güzel. yatırım yapıyordu annesi babası, birkaç tane taksi almışlardı. 6 yaşında, belki de omuzlarına yüklenen yükün farkında bile olmadan eğleniyordu umarsızca. bir derginin açtığı yarışmada birinci değil ikinci olmuştu. yine de şanslıydı. eniştesi senaryo yazarıydı hem de çok popüler bir senaryo yazarı: hamdi değirmencioğlu’ydu o. aldı küçük ömer’i annesinden. filmler filmler… birkaç yıl sonra artık annesi dayanamadı ömer’in yokluğuna geri aldı onu. yıllar sonra paralar suyunu çekince, taksiler gidince “ ah elim kırılaydı da almayaydım” diye dövünecekti büyük ömer’in ruhunu dövdüğünü bilmeden.

    maviş gözleri vardı, boncuk gibi. sarı saçları, pırasa gibi dökülürdü kâhkülleri . bir cılızdı ki sormayın, incecik bacakları, minik burnuyla bir şirinlik muskası adeta. heyhat… büyüyordu ömer… elinde değildi ki. hep çocuk kalamazdı ki. delikanlı oluyordu. o boyuna birer santim daha ekledikçe, film teklifleri de azalıyordu. azaldı azaldı… sonunda deniz bitti.

    olabilirdi canım… hayatını sadece sinemadan mı kazanacaktı ki. alınan taksiler birer birer elden çıkarıldı. derken maviş gözlerine nazar değdi, kaybetti birisini bir kazayla.

    hüzün hüzün… tıpkı ifadesi gibi . yıllar geçti… bir dizide rol verdi ona türker inanoğlu. bir kuruyemişçiyi canlandırıyordu. ama ben onu rol yaparken izlediğimde neden bilmem onun orada acı çektiğini, kıvrandığını düşünürdüm. fazla dayanamadı zaten. birkaç bölüm sonra gözükmez oldu.

    yeşilçamda boy gösterdiği 9 sene içinde ( 1969-1974) 50’den fazla filmde oynadı. bol bol ağladı, bol bol veremli gibi öksürdü, bol bol beylik laflar etti boyundan büyük. bunların en bilinenleri:

    ayşecikle ömercik
    samanyolu
    sevgili babam
    ayşecik yuvanın bekçileri
    hazreti yusuf
    yuvasız kuşlar

    şimdi 46 yaşında ömer(cik). haftada en az iki filmi oynuyor televizyonda. eminim ki görmek bile istemiyordur.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap