14 entry daha
  • şaşırtıcı derecede azgın yaratıklardır . erkeklerinin uzun, ucu sivri cinsel organları vardır ve sürekli erekte halinde gezerek , (çok afedersiniz) sokacak delik ararlar. bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmaya göre günde ortalama 200 defa cinsel ilişkiye girdikleri belirlenmiştir .

    bunun yanında, sosyal yaşamları sadece cinsellikten oluşan bu yaratıklar , davranışlarının semeresini de evrim sürecinde almışlardır . mesela ; erkek tahtakuruları arasında eşcinsellik çok fazladır. bunun en temel nedeni de , cinsel ilişkiye girdikleri yaratığın erkek veya dişi ve hatta tahtakurusu olup olmadıklarını umursamamalarıdır. bir araştırmaya göre bu yaratıkların cinsel ilişkilerinin 50%'si hemcinsleriyle, 30%'u kendi türünden olmayan böceklerle , ve en nihayetinde 20%'si dişi tahtakurularıyla meydana gelir. (eh bunun evrimle ne alakası var?) . alaka şudur ; azmışlık noktasında hareket eden bu hayvanlar , cinsel organlarının da oldukça sivri olmasının avantajıyla , cinsel ilişki sırasında organlarını batıracak yeri tam olarak bulamazlar . yani nereye girdikleri pek belli olmaz. bu sayede ; dişi tahtakuruları zamanla , üzerinde birkaç cinsel organ şubesi bulunan yavru dişiler doğurmaya başlarlar (evet şube ; bu şubeler de en sonunda birleşerek yumurtalıklara ulaşırlar.)..

    bu hayvanların evrim sürecinin sonucunda başka ilginç bulgulara da raslanmıştır . tahtakurularının cinsel ilişkilerinin yarısından fazlası hemcinsleriyle olduğu için ; çift cinsiyetli tahtakuruları türemeye başlamıştır .

    ayrıca , bu hayvanlar düşmanlarını da deyim yerindeyse (ve tekrar afedersiniz) s.kerek öldürmektedirler.

    'goreceli ve mutlak bilgi ansiklopedisi - edmond wells'
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap