*

  • iskenderun girisinde konuslanmis turkiyenin en buyuk mekanize tugaylarindan biri.
  • yaklasik 4-5 bin askerin bulundugu sehit tegmen ahmet tor kislasi merkezidir. hatay ve ilcelerinde bagli birlikleri bulunur. su an nereden surulup geldigini hatirlamadigim bir adet komando taburunu da barindirir. iskenderun'un girisinde denize paralel bir konumda oldugundan inanilmaz guzel manzarasi vardir, gun batimi ayri guzel olur fakat "bitse de gitsek", "ne isim var lan benim burada" mantalitesinde olan askerler icin pek bir sey ifade etmez. bu konuda devrem ahmet soyle de bir yorumda bulunmustur vakti zamaninda:

    - bu devlet kurumlari, askeriye hep boyle guzel manzarali yerlere konuyor ya, bence cok yazik lan. mis gibi manzara, ormanlik alan falan. burada mangalini yakican, acican rakini takilican guzel guzel. yazik oluyo valla..
  • askerliğimi yaptığım tugay. zakk'ın bahsettiği sürülmüş olan 5inci komando taburu'nda tam da denizin karşısında yaptım askerliği. ileri yaşımın sağladığı komutanlarla enseye tokat durumu sayesinde, denize karşı zula bir yere kazılan bir çukura tuğla ördürüp inşa ettirdiğimiz 3 metrekarelik mangalda 301 inci kisa donemler olarak 10 kişi birleşerek alıp yaptırdığımız et ve tavuklarla tüm taburun askerliği daha katlanılabilir geçirmesini sağlamıştık.

    halden anlar başçavuşumuzun kaldığı nöbetlerde çiğ köfte bile yaptırmıştım yahu.

    (bkz: hürgeneral)
    (bkz: şimdi olsun yine oynarım)

    not: bahsi geçen 5inci komando taburu, ciddileşen durum üzerine esas görev yeri olan diyarbakır'a geri çağrıldı. an itibarıyla lice bölgesinden sorumludur.
  • bu tugaya giden kısa dönemler, ya tugayda kalır eğitim çavuşu olur, ya öğretmen olur osmaniye'ye giderler, geri kalan büyük bir kısmı da huduta gider.

    (bkz: hudutta askerlik)
  • sözlüğün yarısı iskenderun deniz alay komutanligi'na giderken, ben ve diğer yarısının gideceği diğer iskenderun birliği.
  • iskenderun'dadır. 325. dönem askere alımlarda askerliğimin çıktığı asker ocağıdır. hakkında pek bilgi sahibi olmasam da 325. dönemde sözlükten çokça kişinin askerliğinin çıktığını görmüş oldum (bkz: 325 inci donem yedek subay sinav sonuclari) . henüz teslim olmadığımdan yapılacaklar konusunda verecek bir tavsiyem yok. kısmetse dönüşte tecrübeleri paylaşacağız.
  • merkez karargahı iskenderun çarşı'da, fener caddesinde bulunan şükrü kanatlı kışlasıdır. az sayıda asker, çok sayıda nöbet yeri ile kısa - uzun dönem farketmeksizin günlük 10 saat nöbet tutma potansiyeli bulunan, bünyesinde bulunan pek çok rütbeli nedeni ile en ufak bir açığınız yüzünden yıldırım hızıyla çarpılmanıza* neden olabilecek yıldızlar geçididir.
  • 323 kd olarak burada geçirdiğim günler askerlik hayatımın en neşeli(!?) günleri olmuştu gerçektende. kaldığım 1. batarya koğuşunda iki üç gecede bir olay çıkar, sıklıkla komutanlar koğuşa baskın düzenler, her seferinde de çeşitli miktarlarda yasadışı maddeyle ayrılırlardı.

    hatta gene bir gece gürültü patırtıya "noluyoamunakoyiim" diye uyanmış ve karşımda miğfer, hücum yeleği ve tüfekleriyle tam teçhizatlı hazır kıtayı görmüştüm. 10 dakika kadar sonra bir kaç elemanı yaka paça sürükleyerek götürmüşlerdi. bu da böyle bir anımdır.

    ulan askerlik anısı anlatması da ne kaddar güzelmiş ha, anlattıkça anlatası geliyür insanın...
  • şahsımın akçay kışlasında yazıcı olarak askerlik yaptığı tugaydır. önümüzdeki pazar akşamı gelecek olan 327 kd kardeşlerimizi akbank'ın yanındaki kantin başkanlığına bekleriz.

    geleceklere birkaç bilgi vereyim de araştırmaktan kurtarayım:
    burada hava genelde çok sıcak, arasıra yağmur yağıyor, arasıra meşhur yarıkkaya rüzgarı esiyor.
    kışla içinde bir adet tam teşekküllü akbank şubesi var.
    kantin olarak hazırlıklarımızı yaptık, dolayısıyla askeri malzeme ve yiyecek olarak sıkıntı çekmeyeceksiniz, rahat olun.
hesabın var mı? giriş yap