alibaba.com *

/ 2 >>
orijinal ekşi sözlük görünümüne dönmek isteyenler için tarkan'dan geliyor:
başlık içinde ara
 fb  ie8  ws 
no kitty!
  1. bir sanal ali$veri$ sitesi.. http://www.alibaba.com/
    (ssg, 12.09.2002 11:58)
  2. koç grubunun bir nevi asya'ya ulaşma çabası ile ilgili bir site.

    (bkz: servis muhabbetleri)
    (bkz: b2b)
    (lhurgoyf, 13.09.2002 11:05 ~ 11:37)
  3. dünyanın en büyük b2b sitesi, tedarikçi
    (indiegirl, 29.11.2003 03:54)
  4. "x lazım, y de bul, z de var çok önemli onu da bulucan" şeklindeki şirketsel kaprislere kesin çözüm herbişeyin bulunduğu hayvani site.
    (holden caulfield, 03.05.2005 13:54)
  5. 2005 agustos ayi itibariyle yahoonun uzakdogu pazarina yaptigi acilimin bir sonucu olarak 1 milyar dolara yakin bir miktar karsiliginda 40% hissesini satin aldigi b2b sitesidir*
    (ky3, 11.08.2005 15:36)
  6. dış ticaret ile iştigal edenler için bulunmaz bir kaynak, karun hazineleri.
    (kahveci, 08.09.2005 20:57)
  7. 4-5 aydır trustpass üyesi olduğumuz sitedir. bazı tecrübelerimi aktarayım:

    avantajlar:

    - ürünleriniz hakkında doyurucu bilgi ve güzel resim koymak için zaman harcarsanız karşılığını alırsınız.
    - günde en az 4-5 mesaj gelir. çok fazla kullanıcısı var.
    - başka herhangi bir b2b sitesinde (benim gözlemlediğim kadarıyla) ulaşamayacağınız kadar geniş kitleye ulaşıyorsunuz.
    - gereksiz spam mesajları sistem kendisi eliyor. size düzgün ya da spam olduğu zor anlaşılan mesajlar kalıyor.
    - büyük şirketler ciddi anlamda ilgi gösteriyorlar. özellikle batılı ülkelere büyük miktarlarla tedarikçi olma ihtimalinizi artırıyor. oturduğunuz yerden ihracat ihtimali yakalıyorsunuz.

    dezavantajlar:

    - sitenin büyük bir hacmini doğulu tedarikçiler oluşturuyor. özellikle çinliler çin hazırlanmış bir site diyebilirim. bir kaç kere batılı ülkelerden (fransa, italya) benimle temasa geçip daha sonra "aaa siz çinli değilmişsiniz kusura bakmayın biz çinli tedarikçi arıyoruz" diyen kişilere rastladım.
    - fiyatı biraz pahalı sayılabilir (trustpass yıllık 350 dolar) ancak bir yıla yaydığınızda aylık olarak 30 dolar ayırmanın hiç bir zararı dokunmayacaktır. özellikle şirketinizin yanında trustpass olduğunuzun görünmesi sizi direk olarak güvenilir kılıyor (adı üzerinde) ciddi şirketlerin sizinle temasa geçme ihtimali artıyor
    - tamamen ingilizce gerektiriyor. üye olurken bile telefon edip bir çok teyid alıyorlar.

    uyarılar:

    - nijerya menşeili mesajları hiç okumadan silin.
    - size özel yazılmadığı belli olan, sürekli your products, your company gibi laflar ihtiva eden mesajları da silin
    - bazı kişiler sizi spam mail hedef zincirlerine bir halka daha yapmak isteğiyle, ygz23r_ko3r@yahoo.com tarzı mail adreslerinden mesaj atıyorlar. bunlara cevap vermeyin. özellikle şirket adresi mi değil mi dikkat edin.
    - ciddi temasa geçecek olan şirketler genelde kısa bir mesajla sizden katalog şirket tanıtımı gibi bilgiler isteyebiliyor. gereksiz mesajlara sinirlenip hepsini takır tukur silerken arada bunları kaçırmayın.

    aylık 30 dolara da çok fazla bir beklenti içine girmeyin. alt tarafı internet sitesi işte. telefon hatta karşılıklı görüşme hala rullezz..
    (someka, 22.02.2006 10:36)
  8. bir kısım sözlük yazarının iletişim bilgilerine kolaylıkla ulaşılabilen web sitesi.
    (pekmezzz, 25.05.2006 07:46)
  9. an itibariyle

    "notice: site access and use may be temporarily affected by cable damage due to the earthquake of december 26 in the south china sea. we will update users as information becomes available." diye bir not yazmış olan site.
    (irregular, 28.12.2006 16:02)
  10. dolandırıcıların mesken tuttuğu b2b sitesi haline gelmiş son dönemlerde. 2007 yılında üye olan free memberlara çok dikkat edin. bilindindik markaların ürünlerini çok ucuza verildiğini göreceksiniz ama onların çok büyük bir kısmı yalan. western union ile kesinlikle para göndermeyin ve gelen her mailin header kısmına bakarak hangi mail serverindan geldiğine dikkat edin. dolandırıcılar o kadar güzel fake mail hazırlıyor ki en ufak bir şüphe bile duymayabiliyorsunuz.
    (liontrainer, 26.03.2007 18:23)
  11. ozellikle elektronik konusunda dolandiricinin cok fazla oldugu site. ornekleri http://alibaba-scam.info adresinde gorebilir.
    (jander, 17.09.2007 14:37)
  12. b2b olayını aşmış sayfa.
    özellikle çin'den temin etmek istediğiniz her türlü ürünü bulabiliyorsunuz. guangzhou'daki çin ihraç ürünleri fuarındaki standlarından ve organizasyonlarından ne kadar profseyonel oldukları anlaşılıyor ki; yahoo'nun satın almasıyla üç milyar dolara yakın değeri olduğu anlaşıldı.
    kendilerine ait msn'e benzer programlarıyla üretici alıcı haberleşmesini hepten kolaylaştırdılar.
    ilginç olan kısmı ise sayfa işlevini o kadar genişletti ki; yeri geldiğinde yonja görevini üstlendi.
    bir arkadaşımız alibaba.com'a girip kendisine bir asistan(!) buldu ve fuar boyu bir hafta kendisininin rehberliğiyle fuardan maximum derecede netice aldılar. kendisne bulduğu yeni ürünler karşılığında yüzde 2-3 gibi komisyonlar ödeyerek çözüvermiş bu işi.
    (bkz: asistan ne lan)
    (kavak, 05.11.2007 13:41)
  13. trade manager adı altında birde çevrimiçi mesajlaşma programı var siteden indirebileceğiniz.üretici ve tüketicilerin geneli çin ve arap ülkeleri'nin firmaları.
    (abilityenemy, 08.11.2007 19:18 ~ 10.12.2007 00:42)
  14. hong kong stock exchange'de islem goren milyar dolarlik b2b sitesi.
    (agaburak, 16.11.2007 12:30)
  15. an itibariyle türkiye den erişimin mahkeme kararıyla engellendiği site.

    bir an için kendi kendime "aman tanrım şu an milyon dolarlar kaybediyor olabilirim" dememe sebep olmuştur. ne kadar ilginçtir ki igeme kanalıyla yıllık abonelik bedelinin yarısının türkiye cumhuriyeti hazinesinden karşılandığı siteye erişim mahkeme tarafından engellenmiş.
    (gerenimo81, 28.02.2008 16:55 ~ 17:00)
  16. interneti sansürleme konusunda bugüne kadar kendine hatırı sayılır bir yer edinmiş çin'den çıkan bu siteyi türk mahkemeleri sansürleyerek türkiye'ye level atlatmışlar. bravo.
    (basho, 28.02.2008 17:25)
  17. neden olduğu açıklanmadan mahkemece kapatılmış web sitesi... sansürün suyu çıktı, 5651'in nerelere götürebileceğinin kanıtı sanırım...
    (kanzuk, 28.02.2008 19:52)
  18. sanırım kapatılma sebebini bulduğum site.
    http://www.alibaba.com/...armonth=&ındexarea=offer_en

    atatürk diye arattığımızda ilk sırada iç çamaşırı satan bir firma çıkması olabilir.

    eğer sebep bu ise, ya da benzer bir sebep var ise, bu sebepten dava açan, dava ile alakası bulunan tüm yetkilileri şahsen tebrik ediyorum. elveda ay...
    (prothedop, 28.02.2008 20:07 ~ 20:09)
  19. telekomun gazabına uğrayan bir başka site. telekom yetkilileri artık engellemelerde mahkeme kararının internet kullanıcılarını ilgilendirmeyeceğini düşünüyor olmalılar ki siteyi bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir yazarak geçiştiriyorlar... hangi mahkeme? hangi hukuk nerde bunun detayı açıklaması? (bkz: dingo'nun ahırı)
    (saliano, 29.02.2008 17:45 ~ 18.03.2008 14:35)
  20. fikri ve sinai haklar mahkemesi nde alınan karar neticesinde kapatılan internet sitesi.

    muhtemelen kendi marka ya da patentli ürününün reverse engineering yolu ile kopyasının yapıldığını gören bir işletmenin aldırdığı bir karar sözkonusu gibi duruyor.
    (tolginho, 29.02.2008 18:45)
  21. "internete sansür değil sürat gerek"

    http://kampanya.org.tr/sansur/
    (beni bana sor, 01.03.2008 00:59)
  22. sanki porno siteymis muamelesi goren, milyar dolarlik b2b sitesi.

    her onune gelen bu kadar kolay site kapattirabiliyorsa yakinda google, yahoo gibi sitelerinde kapatilacagini dusunuyorum.hatta turkiye'de adsl hizmetlerinin, turk telekomun falan kapatilmasini daha faydali buluyorum en azindan daha kesin sonuc alirlar.

    sacmalamakta son noktadir.allah belalarini versindir.

    edit: kimse duymasin ama dns falan kullanmadan direk http://login.alibaba.com ya da http://us.my.alibaba.com adreslerinden girilebiliyor.
    (agaburak, 01.03.2008 11:48 ~ 12:16)
  23. youtubedan sonra yeni ayıbımız, hayırlı olsun.
    (misszorro, 01.03.2008 11:51)
  24. "access to this web site has been suspended in accordance with decision no: 2006/353 of t.r. istanbul 1st mental and industrial court."

    "are you mental?" diye sormazlar mı şimdi adama?
    (kara kadife, 01.03.2008 11:55)
  25. binali yıldırım'ın "2008 internet yılı olacak" derken neden bahsettiğinin küçük bir ipucu olan site.
    (schwannoma, 01.03.2008 11:59)
/ 2 >>


copyright © 1999-2012 sourtimes entertainment