• mersin'in gilindire adıyla da bilinen ilcesidir, eskiden gulnar'a bağlı bir kasaba iken 1989'da ilce yapılmistir.

    mersin-anamur arasinda; incekum diye bir sahili, kiyiya yakin uc tane kucuk adasi olan, manzarasi oldukca guzel bir sahil kasabasi...
  • gökçeada'nın en popüler plajı. diğer adı (rumca kökenli) kefalos'tur. ayrıca kefalos ve aydıncık ismi çanakkale'den gelirken ilk görülen, üzerinde fener olan uzun burnun da adıdır. hemen yanında denizden sadece plaj ve bir kaç mt yüksekliğinde bir kum tepeciğiyle ayrılan tuz gölü vardır. tuz gölünün ortalarındaki (ki bu göl çok sığdır, ortalarında bile benim dizimi geçmemişti derinlik-bu arada göl ada için büyüktür 2 km2, ada ise 289 km2 yüzölçüm) çamur kalitedir ve cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenir, fakat çamur içerdiği kimyasal bilmemnelerden dolayı hafif bok kokusu içerir. burada çamur banyosu yapanlar denizde temizlenirler. eskiden rumlar burada balıklarını tuzlama yaparlarmış. plajda bir büfe ve bir kamping alanı dışında ne bir bina ne bir ağaç vardır. suyu taşlı, bol deniz kestaneli ve marmara'ya göre soğuktur. plaj merkeze 10 km uzaklıktadır ve en yakın yerleşim birimi doğru dürüst yaşayanı olmayan (en azından ortalıkta gözükmüyor yaşayanları) eşelek köyüdür (2 km). merkez kasabası'ndan 1 kere buraya, akşam 18'de de 1 kere buradan merkez'e minibüs seferi vardır ve ada için sezon dışı sayılan ağustos sonunda bile tıklım tıklım olur minibüs.
  • kefalos yolu üstündeki kara dut ağacında * üstbaş kapkara olana kadar, akşama ishal olma ihtmali hiçe sayılarak dut yenir. sahile varınca denize coşkuyla atlıyarak temizlenmek beraberinde büyük bir mutluluğu getirir.
    yılların kefalos ismi dururken aydıncık denmesini kınıyorum bu arada.
  • antalya-mersin yolu üzerindeki en güzel mavi bu ilçe sahillerinden görülebilir dersem hiç de abartmış olmam...
  • resmi adı aydıncık(yörede iskele diye de bilinir). mersin'den antalya'ya yönüne giderken kıyıda.
    türkiye'nin en güneydeki ilçelerinden biri.
    akdeniz'in, ardında tarihi barınırdığını bilerek izlenebileceği en güzel yerlerden birisi. 1999 yılına kadar, hayatımın neredeyse tüm yaz tatillerinde en az bir kere denizine girdim, balığını yedim. çok severim...
  • denizi tertemiz olan bu sahil kasabası, yaz da kış da cennet gibi gelir insana. gayet sakindir , bunun yanında arkeologlar ve dalgıçlık heveslisi gençler tarafından tercih edilen bir mekandır. zira kocaman bir tarihi kent gün ışığına çıkmaktadır, denizi ise dalgıçlar için muhteşem bir görüş mesafesine sahiptir. saatlerce çıkmak istemezsiniz akdeniz'in bu turkuaz tertemiz denizinden. martı adası adında bir adası vardır ki, yine dalgıçlar için orda çok güzel incelenecek mağaralar vardır. küçük bir balıkçı teknesiyle gidilen bu adada belirli mevsimlerde martılar, martı yumurtaları, ve ada etrafında bol bol caretta caretta görmek mümkündür. yöredeki balıkçılar tabiri yerindeyse oranın keşfedilmesinden korkar olmuş. ilçe sakinleri aydıncık'taki o büyünün kaybolmasından korkar olmuş.

    evet bir deniz hastasıysanız böylesine güzel bir denizi böylesine bakir gördüğünüz bir yer daha çok azdır. bir görenin sık sık oraya gitmek istemesi ve gönülde taht kurması kaçınılmazdır*.
  • daha geçen seneye kadar her yaz denizine girdiğim, sessiz sakin sahil beldesi. denizin sisli olmadığı zamanlarda kıbrıs sahili silüet olarak görülebilir aydıncık'tan. turistik açıdan dörtayak anıt mezarı ve selçuk üniversitesi arkeoloji öğrencilerinin yıllar yılı kaza kaza bitiremedikleri bir bölge dışında gezilip görülecek pek bir yeri yoktur aydıncığın, daha çok kafa dinlemek ve denizin tadını çıkartmak için idealdir. dönem dönem dalış yapmak için gelenlere ev sahipliği yapar. birkaç yıl önce 'aynalıgöl' adında bir yeraltı mağarası buldular, denizden tekneyle ulaşılıyor sadece, türkiye'de daha büyüğü var mı bilmiyorum varsa da ilk 3 e gireceğine eminim o kadar devasa birşey. sağlıklı bir yatırım sonucu sadece yerli turistler için değil yabancılar için de gidilip görülesi bir yer olabilitesi yüksek bir doğal güzellik bu yeraltı mağarası. yaklaşık 4-5 metrelik bir yarıktan sürünerek giriyorsunuz mağaraya, içerisi ışıl ışıl sarkıtlarla bezenmiş bir durumda. sonrasında uzun bir yürüyüşün ardından metrelerce aşağıya iniyorsunuz, yorucu olmasına rağmen mağaranın en dibinde karşılaştığınız gölet manzarası tüm yorgunluğunuzu alıyor bir anda. aydıncık deyince aklıma gelenler; soğuksu, balık, çamlık, incekum plajı, büyükalan, çarşı, sera, deniz, gilindire...
  • tertemiz deniz ve eşsiz manzaraya sahip akdeniz'in sakin sahil ilçesi.bakir doğası dalgıçlara ve arkeologlara çok cazip olanaklar sunmakta; komşusu olduğu bozyazı ve gülnar'dan farklı olarak ege iklimine sahip, emekli kesime hitap ettiği düşünülse de yalnızca kafa dinlemek ve denize girmek için çıkılan bir tatil için en uygun yer konumunda, tarihi adı kelenderis olan kasaba.
hesabın var mı? giriş yap