• amerikan sinemasının hatırlı yönetmenlerinden sam peckinpah'ın önemli filmlerinden biri. kızı hamile kalan meksikalı çiftlik sahibi el jefe, olayın müsebbibi alfredo garcia'nın kellesine bir milyon pezo ödeyeceğini söyleyince büyük bir sürek avı başlar.olanları duyan bennie de, garcia'nın kellesini getirmek üzere kelle avcıları ile anlaşır ve yollara düşer,olaylar gelişir.
  • 1974 yapimi olan "bring me the head of alfredo garcia" sam pecknipah in frank kowalski yle beraber yazdigi bir oykuden senaryolastirarak cektigi siddet ve aksiyon dolu bir anlatidir.
    warren oates ve isele vega basrolllerde gorunur.
    peckinpah in sevdigi filmlerden olan 48 yapimi "the treasure of the sierre madre" ye benzedigi soylenir.
    hatta filmde kucuk rolu olan birinin adi "the treasure... " de humphrey bogart in canlandirdigi fred c. dobbs'dur.
  • sam peckinpah'in en güzel filmlerinde oldugu gibi, kara film'in sinirinda, insanlarin para icin en cirkin isleri yapmaya hazir olduklari, aslinda para icin de degil, "bir yudum isik", biraccik umut icin en cirkin seyleri yaptiklari aci, karamsar, nefis bir basyapit.
  • bir de su var ki, kanimca gelmis gecmis en mükemmel film isimlerinden birisidir. bu kadar direk bir isim bulunabilir mi kardesim bir filme?

    filmin basrol oyuncusu warren oates, fodul, cirkin, miymiy tipli bi heriftir ama gelin görün ki hakkaten karizmadir. karizmasi karakterinden, kaybetmeye mahkum olmasina ragmen sempati yaratan, umut etmesiyle beraber umudumuzu artiran ama kaderi cökük omuzlarindan belli bir adami oynar. film boyunca hayvan gibi terler ve yatakta bile günes gözlügünü cikarmaz.

    defalarca izlenecek filmdir netekim. olsa da izlesek gene.
  • gelelim ustanın kendimce çektiğim dediği tek film yeeaaayht !
    isminden de anlaşılacağı ve keskin bir isme malik olmasından dolayı tam bir zorba filmidir. sevin okyay ağır çekimi boca ettiğini düşünsede tam tersine cimrilik gösterdiğini söylicem. peckinpah da gözlemlenen en önemli iz aktörlerin filmde rol yapmaktan ziyade yaşıyan bir gerçekçilik içinde verilmesi. ve bu aksiyona kıvamını veren yegane şey. öyleki filmdeki bennie
    ye rakip meksika çetesi üyesi chavo karakteri,bennie yi beklerken çocuklara dondurma ısmarlayacak kadar babacan tavırlı olabiliyor tıpkı diğerleri gibi oda yolunu bulmak isteyen tiplerden biridir filmde. filmin konusundan ziyade meksikayı kullanış biçimi ona yaklaşımı ve meksika kültürünün peckinpaha sağladığı zenginlik filmin için yukarda değinilen "yinelenemez güzelliklere haiz" tümcesinin hakkını verir. adeta bir cool karakterler partisi gibi ezik adam yoktur filmde. burdaki bir çok karakter bir çok filmde kullanılmış, birçok filme model olmuştur.birde sevin okyay helmut dantine ile don levy nin eşcinsel olduğunu ima eden bir şeyler yamıştır bunu iddia edecek 2 sahne var bunlardan biri oates in mekanındaki kızlardan biri bunlara sürtünme gafletinde bulunduğunda seyircininde beklemediği gibi dantine nin ani bir sağ kapatmasıyla kız yerleri öper bu sahneyi pekde sadakatini arkadaşına kanıtlayan bir erkeğe benzetemedim diğeriyse levy nin öldüğü sahnede dantine nin içten bir frank deyişi var ki hakkaten seyirciyi afallatmıyo değil çünkü bukadar sert bir karakterden bölel bir içlenme ummuyosunuz tıpkı r. dogs taki mr. white ın mr. orange a baba şefkatiyle sahip çıkması gibi bir sahne. neyse gelelim bahsettiimiz gerçekçi sahnelere yukarda geçen garcia nın kellesiyle olan sahneler vede karakterin bulunduğu tüm kareler otel odaları dış mekanlar çaldığı bar bile hiç ellenmemişcesine gerçek ve doğal zaten çekimlerin çoğu yerinde(mexica da)yapılmış dah ne olsun tecavüz sahnesinin bile ayrı bir yapısı var
  • kelle koltukta bir adamın hikayesi. kelimenin tam anlamıyla.
  • sinematografik acidan godfather serisi ile gercekten cok fazla benzesmese de, mekanlar ve akis bakimindan cagristiran bir film. filmin buyuk cogunlugunun meksika'da gectigini bilmesem burasi sicilya mi diye sorardim bilen birine...

    --- spoiler ---

    filmin sonunda kahramanimizin oylece gidecegini sanip gaflete kapildim bir anda, ancak kacinilmaz son aşikardı....

    --- spoiler ---
  • quentin tarantino, sam peckinpah sinemasından nasıl etkilenmiş en iyi görülebilen film budur heralde. çirkin, çaresiz, güvenilmez karakterler, keskin diyaloglar ve şiddet. filmi izlerken akla gelen diğer bir isim de calexico, onlar da bu çölde epey bi gezinmiş.
  • 74 yapımı sam peckinpah'ın yönetmenliğini üstlendiği noir film. türünün ilk örneklerindendir.

    --- spoiler ---

    filmin sonunda kellenin peşinde olan herkesin ölmesi ve yalnız masumların hayatta kalmasıyla ilginç bi enstantaneye imza atmış peckinpah.

    --- spoiler ---

    ayrıca isim seçimiyle kendisine hayran bıraktırmıştır sam peckinpah. filmi daha iyi anlatan başka isim düşünülemezdi.
hesabın var mı? giriş yap