• her yaz mutlaka dayanamayıp kaçtığım samsun'da gezinmeyi en sevdiğim cadde.. istanbul için istiklal caddesi neyse, samsun için de çiftlik caddesi odur..
  • samsun'a gidenlerin mutlaka gördüğü bir yerdir. bütün magazaların, dönercilerin*, kafelerin toplandığı bir caddedir. istanbuldaki istiklal caddesini enine ve boyuna ikiye böldüğünüzde elde edeceğiniz büyüklüktedir ve ne tesadüftür ki asıl adı da istiklal caddesidir. sadece samsunlular çiftlik caddesi der*. istanbuldaki istiklal caddesinden tüm kültürel mekanları çıkardığınızda da samsundaki istiklal caddesini elde edebilirsiniz.
  • cumhuriyet meydani ile ba$layan, 56'lar ile sona eren, 5 sene her gun bir ucundan digerine yurudugum samsun caddesidir.
  • şu anda bana nostaljik çağrışımlar yaptıran bir cadde. okuldan (bkz: samsun anadolu lisesi) çıkıp, bulvarı geçip, caddeye inişim ve cadde boyunca yürüyüp meydana çıkışım canlandı birden gözümde. hey gidi günler...
  • hayatimin ilk 18 yilinin gectigi cadde. cafe crom gibi bir efsaneyi barindirirdi bunyesinde. bir zamanlar yazlari her ak$am trafige kapanir butun samsunlular gezintiye cikardi. baloncusu, misircisi, dondurmacisi ile bir senligi barindirirdi icinde. yolda gordugunuz 10 kisiden 5 ini tanirdiniz. samsun'un disaridan aldigi goc ile bozulmu$, adam vurulan bir yer olmu$.
  • en soğuk havalarda bile kot montundan taviz vermeyen, dimdik jöleli saçları ile gezen ve devamlı bir yerden bir yere koşan seferi çiftlik gençliğinin mekanı.
  • samsunun gezilebilecek yegane caddelerinden biridir. dondurmaci ve donercileriyle meshurdur. hayatimin ilk 17 senesinin hemen her gunu bu caddede volta atmisimdir.
  • once 56larda yürürsünüz ardından haşetin koşesinden çiftliğe geçersiniz dersaneye giden okula giden işi gücü olmadığı halde gezinen ne kadar insan varsa illaki bu caddeden geçer. samsunda çoğu kşi buluşma yeri olarak çiflikte buluşalım der. bir ucunun liselere* diyerinin de cumhuriyet meydanı ve konağa* bakmasının işlek olmasında katkısı vardır
  • yıllar önce sadece solcuların gezebildiği caddedir. o yıllarda sağcılar mecidiyeyi mesken tutmuşlar , solcular da çifliği...bugün çiftlik caddesi gelişmiş, türlü mağazaların bulunduğu hoş bi gezme mekanı iken, mecidiye de hala eminönü misali tezgahlar bulunur. bugün devam eden çiflik_mecidiye kontrastı ne kadar eskiyle ilintilidir orası da muğlaktır.
  • ankara'da atli spor kulubu, genclerbirligi tesisleri, ataturk anadolu lisesi (bkz: aaal) ve alparslan turkes'in mezarinin bulundugu cadde. sonradan ismini de turkes caddesi mi yapmislardi ben mi yanlis hatirliyorum?
hesabın var mı? giriş yap