• chris carterın yazıp yönettiği son x files bölümü. burt reynolds bu bölümde yardımcı oyunculuk yapar. numeroloji ile ilgilidir. müzikal havasındadır.
  • arka kapaginda yazan "bitirmek icin yarini, baskasina anlatmak icin bitirmeyi bekleyemiyeceksiniz" cumlesini sonuna kadar hakeden oldukca surukleyici bir adam fawer romani. determinizim uzerine kanitlar bulabileceginiz, bol istatistik kanitli bir kitap kendileri. turkcesinin de oldukca iyi oldugunu belirtmeliyim. eger pilaj insanlari bu kitabi bir farkederse, bu yaz herkesin elinde oldugunu ve sonrasinda yapilan tartismalari da dinlememiz olasi.

    siddetle tavsiye edilir.

    (bkz: laplace)
    (bkz: maxwell)
    (bkz: olasilik teorisi)
    (bkz: quantum fizigi)

    --- spoiler ---

    da vinci sifresi kadar surukleyici, oldukca basarili bir you are the chosen one romani.

    --- spoiler ---

    (bkz: olasiliksiz)**
  • az evvel bitirdiğim, son derece ilginç, muhteşem roman. hayatımda okuduğum en güzel kitaplardan biri. okumaya başladıktan sonra nasıl da bu kadar çabuk bittiğini anlayamadığım eser.

    geniş ve ilgi çekici bir konu yelpazesi var; pokerden, mafyadan tutun da matematiğe, olasılık teorisine, oradan bilime; quantum fiziğine, ünlü bilim adamlarına, oradan felsefeye; determinizme... klinik vakalara, şizofreniye, bilim adamlarına, bilgisayar korsanlarına, özel timlere, bilimum cia, fbi, kgb ne varsa hepsinin ajanlarına...

    okurken sanki bir film izliyormuşum izlenimi yarattı bende; aksiyon "sahneleri" gerçekten güzeldi. kitabın genel olarak konusu ve kurgusu ise zaten inanılmaz, son sayfaları ise oldukça çarpıcıydı.

    az da olsa kitap okuyan her insanın en azından bir şans vermesi gerektiğini düşündüğüm, filminin mutlaka çekilmesi gereken* bir romandır olasılıksız sonuç itibariyle. aslında oldukça uzun yazılabilirdi hakkında, ancak, hani anlatılmaz yaşanır diye bir söz vardır ya, işte tam bu kitap için denmiş herhalde...
  • hakikaten okuması bi hayli zevkli bi kitap. adam fawer uzun süre yazar olma hayaliyle yaşamış ve bu yolda bayağı biriktirmiş, hatta öyle çok biriktirmiş ki kitabı ful doldurmuş. konu zenginliği, kurduğu bağlantılar vallahi şahane. daha neler yazacak bu adam bu hızla başladıktan sonra, çok merak ediyorum.
  • inanılmaz bir kitap. kapak tasarımı da güzel.
  • içindeki holywooda selam eden aksiyonlar olmasa çok daha çekici olabilecek roman.

    kapak tasarımı öyle güzel ki, hiç bir fikrim yokken cezbetti.
  • kapak tasarımı beni pek cezbetmese de, ki kitabın adı kapağından daha çok cezbediyor, içeriği mest etmiş; konusu, kurgusu, anlatımı, çevirisi çok iyi olan kitap. çok çabuk tüketiliyor. yazın kumsalda, otobüs yolculuklarında rahatlıkla okuyabilirsiniz. sıcaklardan pelteleşmiş beyinlere ilaç gibi geliyor. matematikle aranız yoksa dahi birkaç "kim beşyüz milyar ister" bilgisini de depolamış oluyorsunuz. okurken zevk alıp birine verirken ızdırap duymaycağınız bir kitap. rahatlıkla radikal'in sokak kitapları sticker'ını yapıştırıp sallayabilirsiniz. hayır dua alırsınız.
  • okumayi bitirdigim anda acaba kim cekecek bunun filmini sorusunu sordurmus kitap.

    --- spoiler ---

    ozellikle adamimizin olasiliklari hesapladigi yerler filmde hizli bir sekilde seyirciye izlettirilebilirse cok da leziz olur kanisindayim. ayrica rus kumarbaz/mayfa babasini da john malkovich canlandirsin derim (bkz: rounders).

    --- spoiler ---
  • film izlermişcesine okunan sürükleyici kitap.
  • üniversite hayatım boyunca nefret ettiğim olasılığı bana sevdiren kitap.öyle ki final zamanı 1 haftada anlayamadığım laplace teoremini yarım saatte anlatmıştı caine.çokta sevmiştim kendisini.saatlerce sıkılmadan olasılık teoremleri dinleyebilirdim.kaldı ki kendisini gerçek hayatta tanımış olsam aşık olma olasılığım da bir hayli yüksekti.

    okuduğunuz süre boyunca olmayacağına inandığınız herşeyin olabileceğini kanıtlar olasılıksız.şöyle ki ;

    spoiler

    biri eğer fizik kurallarını ve bir an için evrendeki herşeyin konumunu bilirse o kişi olan ve gelecekte olabilecek herşeyi bilebilir.

    spoiler

    daha okumamış olanlar için;olasılıkla ilgili tüm bildiklerinizi unutun..
hesabın var mı? giriş yap