• yahudi-hristiyan kültürel ve tarihi kaynak ve toplumlarını ifade etmekte kullanılan ingilizce terim.
  • esasında yoktur böyle bir şey. judeo-islam ifadesi bile bundan daha sağlam temele oturtulabilir.

    yahudiliğin tarihi 3500 yıl, hristiyanlığınki 2000 yıl ama nedense judeo-christian “tredişın”ı bildiğimiz 20.yüzyılda icat edilmiştir. la 2000 yıldır neredeydi
    geleneğiniz? günümüzde evangelizm’in yaygın olduğu abd’de sağcılar bu ifadeyi sık sık kullanır. gerçekte yoktur böyle bir şey. en azından gelenek olarak yoktur. bir gelenek vardır hristiyanlıkta fakat bu geleneksel “yahudi katletme” şenliğidir, judeo-christian sentezleme geleneği değildir. bu öylesine derin bir gelenektir ki müslüman-yahudi çatışması bunun yanında hiç bir şeydir. esas müslüman-yahudi çatışması 20.yüzyılın fenomenidir ve dini değil arap ve yahudi milliyetçiliğinin ürünüdür.

    işin içeriğine gelecek olursak. karşınıza bir dindar yahudi, müslüman ve hristiyan alın ve değerlerini sorgulayın. göreceksiniz ki hristiyanlık bu kıyasta tamamen konu dışı kalıyor. hatta bu konuda yahudilerle yapılan bir röportaj da vardı.

    sonuç itibarıyla bu ifade bilimsel geçmişi olmayan politik bir ifadedir. yahudilerin yoğun yerleştiği abd’de asimilasyon ve inançları bir potada eritme girişimi olarak ortaya çıkmış, son 30 yıldaysa sözümona uygarlıklar çatışması algısının bir parçası olarak sağcı amerikalılar tarafından sık sık dile getirilmeye başlanmıştır.

    ha bir gelenek varsa o da şudur: “büyük yunan-roma geleneği”. tüm modern batı bu geleneğin dirilişiyle ortaya çıkmıştır. hem modernizmin ekmeğini yiyip hem kendi kültürünü ibrahimi dinlerle ifade etmeye çalışan sağcılaraysa bok yemek düşüyor.
  • manası çok derin, yoğurdum ekşi demek.
  • amerika'da pek çok hristiyan'ın inandığı hadise.

    acaba israil'de kaç yahudi israilli bu judeo-christian değerlere inanıyordur..
hesabın var mı? giriş yap