• paylaştığın bilgiler için teşekkürler ancak şunu anlaman gerek 20 gün yapıyorsun sadece 20 gün , sabret kardeşim ya da abim geçer , geçtikten sonra da çok güzel anılar olacak onlar emin ol.

    ayrıca o onbaşılar , çavuşlar dediğin adamların tanımı pkt çavuş ( piyade kıta çavuşu ) , onların aldığı eğitimi hiç duymadın galiba.

    not:kısa dönem spor
  • ne yapin ne edin 3.boluge denk gelmeyin.
    diger bolukler yaylalar yaylar diye kosarken biz intikam,intikam diye kosuyorduk.
    4. bolukteki adamlar 3 saat calisirken biz 3 saat mola bile veremedik . bizi fena si..ler ama zamani durduramadilar.
  • kütahya'nın merkezinden araçla 15-20dklık mesafede bulunan, devasa tsk komutanlığı. eğitim alanına doğru bakan 2 tepeye "göt dağları" denmektedir. sadece görüntüsünden dolayı değil, sırtını verdiğinde götünü donduran soğuklar indirdiği için bu isim verilmiştir.

    birlik binaları adeta erkekler yurdudur. her oda 10 kişilik olduğu için rahat yaşanır. her katında da tuvaleti ve banyosu bulunmaktadır. yalnız dikkat, su pompası sovyet döneminden kaldığı için alt katlar duş almaya başlayınca üstlere sıcak su gitmez.

    kış aylarında indirdiği soğuk -20ler'i bulur. ne kadar giyinirsen giyin götün donar. hastane tarafındaki kantinden mutlaka tost yenmelidir.
  • 2 - 3 hafta tatil yapıp sözde farklı bir deneyim yaşamış suser hezeyanı ayrıca uzman ve astsubaylar sana kibar davranmaları konusunda öyle bir almıyor aksine seni asker olarak görmüyor ve ciddiye almıyor sadece kendini bir bok zannetme. bir de dışarıda senmişsin komutan o zaman sana zahmet alalım sahalara seni göreyim toton kaç kilo basıyor kafanın üzerinde kaç keleş mermisi geçti, geçmeyi bırak keleş sesi duysa altına bırakacak adam gelmiş burada dışarıda komutan biziz yapıyor kahkaha attım. :d
  • "tesbihte hata olmaz ise" yemekhanede suzgecte olanlar biraz zorlaniyor.*
  • 10'uncu bölüğün dikkatine, 10'uncu bölüğün dikkatine bölük önünde acil içtima. hadeeeeee
  • 6 ocak 2020 pazartesi bedelli asker olarak teslim olacağım birlik bu tarihte oraya gidecek olan arkadaşlar toplanıp beraber mi gitsek ya da hangi yolu kullanacaklar haber etsinler ben otobüs mü uçak mı karar veremedim, hele arabasıyla falan gidecek zengin ve yardımsever bir vatan evladı varsa mesaj kutum daima açıktır.
  • bugün 14. bölükteki acemiliğimi tamamladığım ilçe boyutundaki tugay. allah var 14. bölük her anlamıyla rahattı. biz askerlik falan yapmadık. komutanlar şeker gibi adamlardı. buraya yazmak doğru mudur bilmiyorum ama hele bir turgut uzman vardı ki onu hayatım boyunca unutamam. baba idi resmen. 13. bölük mü? okuyanlar olacaktır elbet. adamları biçtiler resmen. üzerlerinden geçtiler. ha bu arada daha önce de yazmışlar, yemekhanede süzgece düşmeyin. sakın!
  • 2012 de ziyaret ettiğim ve kızamık salgını var diye 15 gün ekstradan tutulduğum acemi birliğimdir. ilk sabah kahvaltıya gittiğimde çayı bulamamıştım. meğer bir kova içinde bir kab koymuşlar onunla bardaklara katıyorlarmış. uzaktan görünce hiç çay olduğunu düşünmüyorsunuz.
hesabın var mı? giriş yap