• kütüphane'de çalışan insanların yaptıkları mesleğe verilen genel ad. kütüphanecilik zannedildiği kadar basit bir meslek değildir. zira, her koleksiyona farklı konularda uzmanlaşmış kişiler bakar. bilindiği üzere, öss'nin tercih klavuzunda da yer alan bir meslektir.
  • genellikle paravan bir meslektir. (bkz: buffy the vampire slayer)
  • kitap fiyatlarinin tavanda oldugu ulkemizde, hem para kazanip, hem de okumak istedigin kitaplari bedava okuyabilme $ansi kazandiran avantajli mesleklerden birisi.
  • meslek olarak değil de gönüllü olarak yapıyorsanız bir süre sonra delirten aktivite...
    (bkz: odtü bkft kütüphanesi)ndeki tüm kitapları istemsiz bir şekilde yazarları ve sıra numaralarıyla ezberlemek ve rüyada kütüphane düzenlediğini görmeye kadar varabiliyo. aman diyim...
    yan uğraşlar arasında geciken kitapların peşinden koşma, insanlara spoiler vermeden kitap anlatmaya kasma, kitap dc fixleme, insanlara kütüphaneye neden günde 15-20 yeni kitap gelemeyeceğini anlatmaya çalışma ve 7/24 sizden hizmet bekleyen kitapseverleri mutlu etmeye çalışma sayılabilir...
  • (bkz: #4082120)
  • sihirli kureme bakarak soyluyorum ki onumuzdeki 5-10 yilda en cok aranan mesleklerden biri olacak kutuphanecilik. delikanlilar ve genc kizlar : ablanizin sozunu dinleyin, ve puaniniz tutuyorsa kutuphanecilik okuyun. en kotu ihtimalle yurt disinda yuksek lisans yapma olasiginiz var, baya yuksek.
  • bunun beş temel ilkesi vardır demiş ranganathan:
    1) kitaplar kullanılmak içindir.
    2) her okuyucuya göre kitap vardır.
    3) her kitabın bir okuyucusu vardır.
    4) okuyucunun vakti değerlidir.*
    5) kütüphane büyüyen bir organizmadır.

    yahu her şey iyi güzel de benim yazdığım kitabın illa bir okuyucusu mu bulunacak? bu ilkelere güvenip kolları sıvamıyorum neyse ki.
  • başka bir meslek seçseydin bu ne olurdu diye sorsalar kütüphanecilik derim. her zaman özenmişimdir. kitapları, yazarlarını, türlerini, gazeteleri, dergileri, vb. aklımıza gelen tüm basılı yayınlar hakkında fikriniz var. inanılmaz bir bilgi birikimi bu. dahası, günümüz teknolojisinde işler artık sanal ortama taşındı. bir ton katalog, web bilgisi. profesyonel anlamda insana çok şey katacağı aşikar. ayrıca arşivcilik ve düzenleme alışkanlığı da kazandırır, bu hayatın her alanına yayılabilir kolaylıkla.
  • hakkını vererek yapılmışı richie abimiz yazdı, kütüphaneci gibi kütüphaneci.

    (bkz: richard brautigan)
    (bkz: the abortion)
hesabın var mı? giriş yap