• (bkz: http://www.meebo.com/) adresinden ulaşılabilir, aim, icq, msn, jabber, gtalk servislerine web sayfası üzerinden bağlanabilirsiniz. şirketinizin yasakladığı online messener adresi gibi sorun teşkil etmez çünkü sözlükte bile şu ana kadar bilinmeyen bir siteyi it bölümün henüz yasaklamamıştır :)
  • henüz çok çok taze bi web tabanlı im client. icq,msn,yahoo,gtalk u bi arada destekleyen ilk web tabanlı uygulama sanırım.
    yeni mesaj geldiğinde sayfanın title ini değiştirerek hem kimden geldiğini yazıyor hem de uyarmış oluyor sizi.
    bir ajax harikası.
  • kullanip kullanip ondan sonra "oeeeh, benim yahoo'ma, hotmail'ime hack etmisler?" dedirtecek operasyonlardan biri daha. yakinda bir tane de "banka islemleri client" yazacaklarmis, oradan da bilimum banka, yatirim bankasi islemleri yapilabilecekmis, hatta bir tane de "web tabanli email client" yazacaklarmis yine ajax kullanarak, bu sayede boyle hotmail, yahoo mail filan da supper hizli calisackmis.
  • tüm uygulamaların yakında web tabanına kaymaya başlayacağının göstergelerinden biri, çok başarılı hakkaten.
  • isyerinde msn portlarinin kapanmasina ragmen bu siteden hala msn hesabima baglanabildigim ve de oldukca basarili olan bir site...
  • xmlhttprequest'in doğası gereği resuest-response şeklinde işlemesi gereken sistem ile gelen mesajları anında clienta yansıtabilme sorununu açık connection tutup serverdan herhangi bir event olmadıkça (timeout yaklaşması veya gelen mesaj falan) response yollamayarak çözmüşler.
    yapan arkadaşları tebrik etmek gerek.

    edit: yıl oldu 2008, heryerde kullanıyorlar artık bu yöntemi, bi aksiyonu kalmadı ama zamanında güzeldi şerefsizim.
  • en son olarak farkettigim iki yeni ozelligi ile beni benden almis olan site:
    birincisi: aynen icq programinda oldugu gibi bir invisible secenegi eklemisler. boylelikle diger kullanicilara offline olarak gozukmenize ragmen onlara mesaj atabiliyorsunuz.
    ikincisi: genellikle is yerlerinde bazi sitelere erisim bilgi islem tarafindan kapatilmasina ragmen bu siteye girilebilmektedir. meebo baglanirken www2.meebo.com , www25.meebo.com gibi farkli adresler kullandigindan bu siteye girilmeye devam edilmektedir.
  • artik meebo hesabi olusturarak ayni anda msn, icq, yahoo, aim, jabber ve gtalk hesaplariniza ulasabiliyorsunuz. butun arkadaslariniza tek bir hesaptan ulasabilme imkani saglayarak bir kez daha beni mest eden site...
  • irc desteği de ekleseler dadından yinmeyecek site
    (bkz: gavur yapmış)
  • http://www37.meebo.com/index-tr.html adresinden türkçe olarak kullanılabilir. ne diim ya daha :)
hesabın var mı? giriş yap