• günümüz hikâyecilerinden. son zamanlarda uzun hikâyeler yazmaya başlamıştır. hatta, aynı adlı bir eseri de var!
    ayrıca yeni şafak'ta -biri spor olmak üzere- iki köşesi vardır.
  • ytü meslek yüksek okulu öğretim üyesi.
  • 1947 (erzincan / ilıç / kuruçay) doğumlu.çocukluğu babasının nahiye müdürlüğü yaptığı erzincan köylerinde geçti. orta öğrenimini erzincan lisesi'nde (1964), yüksek öğrenimini erzurum atatürk üniversitesi fen-edebiyat fakültesi türk dili edebiyatı bölümü'nde tamamladı (1968). tunceli ve istanbul'da edebiyat öğretmenliği yaptı.
    (1968-1974). görevinden ayrılarak kuruluşuna katkıda bulunduğu dergâh yayınları'nda çalışmaya başladı (1974). sanat hayatına istanbul'da çıkan "fikir ve sanatta hareket" dergisinde yayımladığı hikâyeler ile girdi (1968). ayrıca adımlar (erzurum 1970-72), hisar, türk edebiyatı, düşünce, yönelişler gibi dergilerde yazdı. 1990 mart'ından itibaren yönettiği dergâh dergisinde hikâye ve yazıları çıktı.türk dili edebiyatı ansiklopedisi (8c. 1976-98) nin iii. ciltten itibaren yayım yönetimini üstlendi ve bu ansiklopediye geniş ölçüde madde yazdı. 1986 yılından itibaren zaman gazetesinde "bir demet istanbul" başlığı altında şehir yazıları yayımladı.kentleşme,dergah,kasabalı aşklar,sevgi üzerine harikulkade hikayeler yazar.sıcacık ve şaşırtıcı bir o kadar sade üslubuyla insanı bu dfünyadan başka bir dünyaya götürür.yokuşa akan sular, umutsuz bir aşkın münakaşası adlı hikayeleri beni yaralamıştı.en son eylül 2002 yanılmıyorsam mavi kuş adlı bir kitabı yayınlandı.sait faik ile birlikte gözüm kapalı okuyacağım bir isimdir.erzincanlı olmanın bütün güzelliği ruhuna sinmiştir.

    hikâye kitapları: ortadaki adam (1970), gönül işi (1974), yokuşa akan sular (1979), yoksulluk içimizde (1981), ya tahammül ya sefer (1983), bu böyledir (1987), sır (1990), arka kapak yazıları (1995), hüzün ve tesadüf (1999), uzun hikâye (2000), beyhude ömrüm (2001). denemeler: şehir mektupları (1995), akasya ve mandolin (1999) inceleme: sait faik'in hikâye dünyası (1968), sabahattin ali (1972).
  • (bkz: hakan kutlu)
  • adresinde hayatının içine küçük bir yolculuk yapmanıza müsaade eden dost insan,yani ne bileyim kelimelerin kifayet etmediği bir zat-ı muhterem...
    http://www.dergibi.com/dosya/mustafa_kutlu.asp
  • hikaye dilinde artık olayı bitirmiştir. kitaplarında, karşınıza bir yazıcı olarak değil, bir anlatıcı olarak dikilir. seversiniz. bir dahaki kitabında buluşmak üzere dersiniz, son sayfaların bıraktığı garip tadı duyumsayarak...
    hikaye dedimse aldanmayın; onun hikayeleri, yaşam gibidir.
    yaşadığımız gibi.
  • son olarak "yoksulluk kitabı"nı yazmıştır.
  • en son rüzgârlı pazar kitabıyla biz müptelalarına bir selam yollamıştır. okurlarının okuma hızından daha hızlı hikaye yazmakta üstelik bu sürata karşılık yazdıklarında miskal kalite düşmemektedir. aksi gibi giderek kemale eren bir üslup ve tahkiye gücü insanı şaşırtmaktadır. sehl-i mümteni sanatının çağımızdaki mütevazı ismidir.
  • 30 yıldır hayatımızdan çekilen edebiyatı, sabahın erken saatinde fırından yeni çıkmış sıcacık bir ekmek gibi sofraya getiren büyük yazar.

    hoşbeşi, tatlı dili, sohbeti, dertleşmeyi, muhabbeti, selamı, tebessümü bize öğreten / hatırlatan büyük ağabeyimiz.
  • ikindi sakinliğinde, su akıcılığında ...
hesabın var mı? giriş yap