• overdrive benim mike tyson' a yumruk atmamdır. distortion ise mike tyson efendinin bana yumruk atmasıdır. artı bir karşılaştırma da benim kahveden adam toplayıp mike tyson'a hep birlikte dalmamızdır. bu da processor demektir.
    http://www.bossus.com/index.asp?pg=1&tmp=1 linki sayesinde duyarak da yapılabilecek karşılaştırma.
  • distortion balyoz gibidir; overdrive ise çekiç.
  • efenim şimdi biri böyle nası'desem crunchy, öbürü de allah sizi inandırsın noisy falan gibi şeyler saçmalayacağım ama, olmayacak.

    karşılaştırılmaması gereken, tanımlanması gereken zamazingo. sormazlar mı, tanımlayabilir misin? tabii ki hayır.
  • overdrive sürer - distortion süründürür.
  • overdrive pedala ya da başka efekt aletine gerek kalmadan sadece amfiyle elde edilebilir,ama distortion genellikle bir pedal yardımıyla elde edilir.
  • overdrive * enstrumanın sesinin, bağlı oldugu amplifikatör vs. nin verebileceği limitlerinin zorlanmasıyla elde edilirken distortion * sese yapay olarak bir patlama bir cızırtı efenime soyliyim bir ergenliğe adım atmış genç tınısı verir.
  • overdrive'a yüksek sesle bağırmak dersek,distortion ise ölüm çığlığı gibidir.
  • overdrive, hard clipping, soft clipping, tone pitching bunların hepsi distortion olarak sayılır. birbirinden farklı şeyler değil ama ısrarla distortion pedal diye ayrı pedal satmaktalar. bunun bir marketing tavrı olduğunu düşünüyorum öyle gelmiş öyle gidiyor.

    aslında gerçek anlamda elektronikte kullandığımız distortion teriminden de biraz farklı. distortion şudur, girişte uyguladığın sinyal pürüzsüz bir dirak sinyali değil yani aslında tek bir frekans uygulamıyorsunuz gerçek dünyada böyle bir şey imkansız zaten. girişte bir peak frekansınız var buna f1 diyelim, bu peak frekans kuvvetlendirilirken çıkışta farklı frekansları da kuvvetlendirilmiş olarak görürsünüz. çünkü her kuvvetlendiricinin bir dynamic range'i var, en yüksek magnitude'a sahip frekansınız az kuvvetlendirilirken, frekans spektrumunda ona yakın diğer frekanslar daha fazla kuvvetlendirilir çünkü dynamik range'in içindedir, kırpılma olmaz. yani kısacası, telsizden telefona, telefondan amfiye, içinde kuvvetlendirici olan çoğu elektronik cihazda distortion vardır. eğer kullandığınız cihazın dynamic range'inin üzerinde bir sinyal uygularsanız otomatik olarak distortion etkisini görüyorsunuz.

    overdrive dediğin de bu bahsedilen dynamic range'i daraltma olayı kabaca.
  • bir üst girdideki arkadaşın saçmalamasıyla sona ermiş olan karşılaşma. iyi ki "marketing tavrı" senin düşünce yapına göre işlemiyor ki biz de herhangi bir müzik mağazasına gidip gönül rahatlığıyla crunch pedal, overdrive pedal, fuzz pedal, distortion pedal arıyorum diyebiliyoruz ve bunu dile getirdiğimizde fuzz zaten distortion diyen bir satıcı ile karşılaşmıyoruz. bu başlık bir müzik ekipmanı başlığı kardeşim elektronik değil.
  • denildiği gibi overdrive, distortion hatta fuzz pedalı hepsi aynı mantıkta yani sinyalin clipping’ ten kaynaklı “distortion” olması. overdrive pedalını diğerlerine nazaran daha az agresif kullanılması durumunda booster olarak kullanılabilinir fakat distortion ve fuzz pedallarında clipping öne çıkacağı için sakin çalınsa da bızırdama olur.

    bu kıyaslama cehalet turunsolu da olabiliyormuş şimdi farkettim, okuduğunu anlamayıp cehaletini “saçmalama etiketi” ile konuşturmak kolay geliyor insanlara.
hesabın var mı? giriş yap