• mısırçarşısının eminonu tarafindan girer girmez soldaki merdivenlerle ulaşılan, orijinali şimdi tarih olan haliç kıyısındaki yağ veya yemiş iskelesinde olan lokantanın 1930 larda açılmış şubesidir
  • yenilen yemeklerin tadının, mavi çinilerin güzelliğinin arkasına çok sık düşebildiği, turistik yanının giderek daha da öne çıkmasıyla müdavimlerini üzen, cüzdanı pek güzel büzen bir klasiktir pandelli.
  • karagöz argosunda bir müzik aleti olan def için kullanılan bir kelime..
  • misir carsisinda faaliyet gosteren, kagitta levregi nefis olan unlu esnaf lokantasi.
  • vakti zamanında ne kıralların ne kraliçelerin in bile ziyaret etmiş olduğu rivayet edilen, duvarlarını şimdiye dek orada yemek yemiş ünlülerin fotoğraflarının doldurduğu, mısır çarşısının kapısı üzerine konumlanmış lokanta. akşamleyin açık olmadığı gibi, öğlenleyin orada yemek yemek cüzdan meselesi olduğu kadar bir şans meselesidir, çoğunlukla yer bulnmaz. pandelli ye gidilince hünkar beğendi yenmeden eve dönülmez...
  • pencere kenarinda yer bulabildiginiz takdirde civil civil eminonu manzarasi esliginde yemek yiyebileceginiz lokanta. pandelli'ye gidince yemeden donulmeyecek diger lezzet, uzerinde guzel kizarmis bir parca donerle sunulan borektir. tatlilardan bahsetmiyorum bile. tika basa yeseniz bile agirlik hissetmeden sofradan kalkabileceginiz nadir yerlerdendir. ne demisler; ucuzdur vardir illeti pahalidir vardir hikmeti.
  • geçen gün tahtakale alışveriş çılgınlığımızın arasında gittiğimiz *, hayatımızda yediğimiz en muhteşem yaprak dolmasını tattığımız, yazın çorba yapmadıklarına hayıflanıp, az yemek yediğimiz için bize acıdığını tahmin ettiğim garson tarafından ikram edilen kurabiyeleri çatal ve bıçakla kesmek suretiyle her yere fırlattığımız, istanbulun en güzel öğle yemeği mekanlarından, çocukluk anılarımla dolu yer.
  • duvarlarinda robert de niro'dan yeni zelanda buyukelci'sine kadar binbir cesit unlu insanin ovgu dolu yazilarinin bulundugu kadim lokanta. kuzu incik'i ve bademli kurabiyesi pek guzeldir. yemeklerine asiri yag koydugu dogrudur, bu yuzden oglen yemeginde tercih edilmesi, yemekten sonra ise yenilenleri eritmek icin misir carsisi'nda, yeni cami onunde aylaklik edip galata köprüsü altinda nargile icilmesi gerekir. (bkz: istanbul'u ozlemek)
  • küçük, sevimli bir lokanta olmakla birlikte özellikle sef garson abi biraz suratsizdir diger yandan mekanin ortaklarindan biri olan cemal amca son derece güleç bir insandir. daha çok turistik bir lokanta olup en ucuz menüleri 18 euro dur.
hesabın var mı? giriş yap