• (bkz: albert einstein) 'in manyetik alanlar (idi sanirim) teorisinden yola cikilarak ikinci dunya savasi siralarinda tecrube edilen bir deney.. bir maddeye yuksek degerde manyetik rezonans uygulanirsa zaman/boyut kirilmasina gecebilir.. amerikalilar bunu philedelphia'da uss eldridge adli geminin uzerinde denediler.. o gemi noldu allah kerim.. yillardir cesitli zamanlarda/cesitli mekanlarda goruldugu soylenir.. bunun hakkinda "yok oldu" adli kitap iyidir..
  • icerigini ogrenince tuylerimin diken diken oldugunu hissettim. (bkz: bermuda seytan ucgeni)
  • deneyde gemi yok edilip geri getirilmis, fakat gemi murettebatinda deisiklikler basgostermistir..
    murettebatta bulunan insanlarin bazen gorunmez olduklari da rivayetler arasindadir...
  • bu deney hakkinda iki bolumden olusan bir filmde yapilmistir..
  • benim bildiğim kadarıyla mürettabat ölmedi; sağlam olarak kaldı ama durup dururkene görünmez falan olmaya başladılar...
  • (bkz: yok oldu)
  • kitabın adı: a'dan z'ye phi deneyi
    yazar: andrew hochheimer & (rick andersen)
    sayfa: 290
    proje adı:rainbow project

    yazar charles berlitz and william moore'un görünmezlik projesi adlı kitabını okuduktan sonra. gökkuşağı projesini araştırmaya koyulmuş. (berlitz bermuda şeytan üçgeninin de yazarı) ilk önce işe en yakın halk kütüphanesinden başlamış. daha sonra konuyla ilgili bulduğu tüm dokümanları toplamaya başlamış. ve sonunda adı geçenleri insanları bulmaya, ilk elden deneyi öğrenmeye çalışmış. göründüğü kadarıyla bu kitap phi deneyi ile ilgili yazılmış en iyi ve en yeni kitap.daha önce yayınlanmış her türlü makale, yazı, kitap incelenmiş. hatta yan konular da (ufolar, şeykan üçgeni, einstein'in teorileri, kuantum konuları...) araştırılmış.
  • webde okuduklarima gore gemi bir an icin yok oluyor, gozlemciler aaa gemi yok oldu diyor. sonra gemi bir anda geri geliyor, fakat murettebat yok olmuş oluyor.
  • bu deney 2.ci dünya savaşı sırasında yapılmıştır. sonucuda manyetik alanların insanın başını ağrıttığı ve midesini bulandırdığı olmuştur. geri rivayetler karşı casusluk amacıyla yapılmış ve kafa karıştırmadan öteye geçmemiştir. bu deney bilimsel amaçlı olmayıp sadece askeri amaçlıdır. öldürücü bir silah olmadığından ilgi de çekmemiştir askerler arasında.
hesabın var mı? giriş yap