• doktorlar tarafindan genc erkek hastaligi olarak tabir edilmesine ragmen, hastanede aynı durumdan yatan bir dede ve bir kadın gören kişiler bu tabire olan inanclarini kaybetmislerdir. sigara içen kişilerde daha da fazla görülmektedir. eğer ileri seviyedeyse, sönmüş olan akciğere bir hortum takılır, bu hortum da bir tüpe bağlanır. bu durum en az 2-3 gün takılı durduğundan baya can yakar. insanı bir aylığına sigaraya töbe ettirir, ancak daha fazla uzak tutacak kadar acı vermediği son derece açıktır. 3 kere tekrarlarsa ameliyat yapılır
  • cigerlerin balon gibi sonmesidir.nefes alindiginda, hava bosluga dolar ve kalbi sikistirir.kalp durmasi olusur.kana hava karisir, agizdan kanli kopuk gelir.kalp ritmi bozulur;cilt altindan citirdama sesi gelir.ayrica kesik kesik oksuruk ve nefes almama hali basgosterir.

    tedavisi:saf o2 tedavisi uygulanir.ayrica basinc odasi tedavisi ile genlesen hava vucuttan cikarilir.
  • bu olayı yaşamış ve 16 gece hastanede kalmış biri olarak söyleyebilirim ki çok rezil bir rahatsızlıktır. ilk bir hafta göğsünüzdeki boru öyle bir can yakar ki ördeğe işemek için doğrulmak bile hayatınızdan birkaç yıl eksiltir. zaten local anestezi ile operasyona alınır ve kesme biçme işlemlerine de tanık olduğunuzdan mideniz de bu durumdan hoşnut olmaz.
  • baklıkadam eğitimlerinde kesinlikle anlatılan akciğer delinmesi durumu.
  • ben de bu olayı yaşamışlrdanım (süne olarak).

    hastalığın temel sebebi; hasta olan kişinin göğüs kafesi ortalama bir insanınkinden daha küçük olmasıdır.
    efor sarfettikçe akciğer göğüs kafesine değecektir ve hassas olan yerden yırtılma olacaktır.böylece her nefes aldığınızda akcieğerinize gelen hava o yırtıktan göğüs kafesine dolacaktır.ve akciğerimizin dışı sünger (doktorun benzetmesi) gidi o havayı emer ve küçülür.ve nefes alamamaya başlancaktır.

    tedavisi ise eğer ilk sefer se direnaj yapıllacaktır.ortalama 3-5 gün içinde eski halinize kavuşursunuz.
    diren takılması lokal anestezi ile olmasına karşın direnin çıkartılışı anestezi olmadan yapılır ve direnin akciğerinizden çıkışını hissedersiniz.

    genellikle ince uzun insanlarda ve çoğunlukla erkeklerde görülmektedir(!)fakat (benle birlikte) yattığım hastanede bay-bayan oranı % 50 şeklinde idi.

    bir kez hasta olan artık ömür boyu tetikte olmalıdır.çünkü tekrar etme olasılığı çok yüksek hastalıktır.
  • bahar aylarında genç erkeklerde daha sık görülen bir hastalıktır. tedavisinde bir ucu plevra zarına bağlanan tüp kullanılır. bu tüple içeriye giren hava dışarı çıkarılmaya çalışılır. yaklaşık bir hafta süren zahmetli bir süreçtir bu.
  • yıllar önce basında oldukça geniş yer bulan uçakta yanındaki adamın göğsüne kalem sokarak onu hayata döndüren "kahraman doktor" olayında meydana gelmiş olan hadise.
  • tekrarlaması durumunda alternatif tedavi olarak (bkz: pleurodesis) işlemi yapılan, dalış, uçuş, kaçış vs.. atraksiyonlarınızı uzunca bir süre kısıtlamanıza neden olan, sevimsiz hastalık
  • her an tekrar başıma gelmesinden korktuğu hastalık.
    bir kere yaşadıktan sonra tekrarlayan kaka hastalık.
  • başıma gelen enteresan vakalardan biri. akciğerin 1/20'sini kullanarak nefes almaya çalışmak gibi etkileri vardır. üç gün yataktan çıkmamacasına istirahatın ardından, göğsümde delik açılmasına lüzum bırakmadan kendiliğinden geçti, inşallah tekrarlamaz.
hesabın var mı? giriş yap