• anadoluhisarı'nın tam karşısında bogazın iki yakasının birbirine en cok yaklaştığı yerde yapılmıştır. hisar duvarları mehmed (muhammed) kelimesini oluşturan harfler şeklinde yapılıp her m harfinin olduğu yere bir kule konmuştur. h ve d harflerini olduğu yerlere de istihkamlar yapılmıştır.
  • sahilde en sevdiim yer.hisar büfesi var.tostu çok güzel.çay bahçeleri var.balık ekmek var.bi de midyecisi var.yaz geldi.rumeli hisarı konserleri de yaklaştı.güzel yer.çok güzel.
  • çok güzel kahvaltı mekanları vardır . özellikle deniz aile çay bahcesi ünlülerce de tercih edilen güzel bi mekandır, sucuklu yumurtası bir ekoldür. cmt ve pazar sabahları tercih edilesi mekandır. denize kar$ı olması, bogaz havası ve güne$li bir gün kombinasyonunda tadına doyum olmaz.
  • yapılısı sırasında bizans elcileri ve 2. mehmet arasında soyle bi konusma gecmiş;
    elçi bizans kulu- ama orası bizim nasıl yaparsınız oraya o inşaatı?
    2.mehmet- kendi topraklarım üzerinde istediğimi yaparım, kimse de engelleyemez. bogazın iki yakası da benimdir. anadolu yakası benimdir cunku halkı osmanlı halkından ibarettir, rumeli sahili de benimdir cunku siz savunmasını bilmiyorsunuz. simdi gidin efendinize soyleyin simdiki osmanlı hukumdarı öncekilere benzemez, benim ulastıgım yerlere onun emelleri bile ulasamamıstır. simdilik izin veriyorum gitmenize ama bi daa boyle bisii olursa derilerini yuzerim
    demiş.
  • deniz çay bahçesi (ali baba) göt olmuş, 1 şişe kola 1 milyon. (haz 2001 itibariyle)
  • istanbul liginde top koşturan basketbol takımı
  • yıllar önce 'bir gün istanbul'a gidersem mutlaka görmeye gidicem' dediğim,özellikle gece çekilmiş fotoğrafları çok hoş görünen yapı.
  • bu yöre eskiden "kayalar" veya "kayalar mevkii" olarak da anilirmis
  • 1980'lerin ortalarında boğaziçi üniversitesi tandanslı ali baba merkezli bir oluşum vardı burada. gündüz ali baba'da öylesine oturulur, hava yavaş yavaş kararırken tam karşıdaki sahilde ve iskelede küçük gruplar halinde güzel muhabbetler, alemler gelişirdi. ortam o yıllarda ortaköy'ün cıvıklığından kaçan ahali için de bir çekim merkezi olmuştu. 1990'ların başlarına kadar bu özelliğini korumuştur. sonra ali baba mevzuu bitti, hayat değişti, rumeli hisarı muhabetti tarih oldu. o dönemin rumeli hisarı elemanlarından derviş zaim tabutta rövaşata filminde o havayı az biraz aktarır. o zamanları bilenler ve yaşayanlar hala orada burada toslaşır; tedirgin göz temasları kurulur kimsenin bir anlam veremediği..
hesabın var mı? giriş yap