• fatih akin'in son filmi. almanya'da gosterime girdi, turkiye'de girmedi. pek iyi elestiriler de almadi, dolayisiyla festivalde izleme sansimiz da pek olmayabilir.
  • das experiment'ten tanıdığımız moritz bleibtreu'nun (belki nin belki de nün dür bilemiorum) da oynadığı, muziklerini bulgaristan filarmoni orkestrasının yaptığı, normal bütçeli bir fatih akın filmi. bu seneki istanbul film festivalinin programında. göçmen adaptasyonu, örf ve adetler mi kariyer mi çatışması gibi konular işlenmiş. daha sıkıcı olmasını bekliyodum ben ama sıkmadı hiç gayet akıcıydı. izlenebilir bi film olarak değerlendiriyorum.
  • fatih akin onceki filmlerine** pek benzemese de, yonetmenin sahip oldugu sinema duygusunu seyirciye gecirebildigi, zevkle izlenen bir gocmen oykusu. ayrica fatih akin kisisi filmin butcesinin onceki filmlerine nazaran daha yuksek olmasi sebebi ile bazi seylerin istegi disinda gelistigini belirtmistir ki optimist bir bakisla bu da kendisine yakistiramadigim bazi cigliklerin nedenini acikliyor aslinda.
  • (bkz: das experiment)
    (bkz: lola rennt)
  • "böyle bir yönetmen mi varmış, bu adam türkiyelimiymiş diye kendi kendime sordurtan gayet başarılı bir film.
    iki erkek çoçuklu italyan bir ailenin almanya'ya göçü sonrasında yaşadıkları anlatılıyor. deneyden tanıdığımız moritz bleibtreu adlı arkadaşın fazlasıyla iyi oynadığı, küçük kardeş rolündeki türke benzeyen arkadasın da sinemaya tutkun bir genci yine iyi oynadığı sıkı bir film.
    umarım vizyona girer.
  • almanya'daki sahneleri duisburg'da çekilen film.
  • fatih akının ekürisi moritz bleibtreunün kompleksli ve kıskanç bir ağabeyi başarıyla oynadığı, beni derinden etkilemiş, yirmi ikinci uluslararası istanbul film festivali dahilinde izlediğim film. fatih akın kendisi almanyada yaşayan bir türk olarak duvara karşıda kimliğinden emin olamayan yabancı uyruklu alman insanını incelemişti. bu filmdede benzer bir şekilde ülkelerinden iş için göç etmek durumunda kalan bir aile ve bu aile mensuplarının yeni hayat alanlarındaki gelişim ve değişimlerini incelemektedir.

    italyaya olan özel ilgimden dolayı ayrı bir sempati duyduğum bu filmde, mekanlar özenle seçilmiş ve fatih akının sinematografik bakış açısını çok güzel yansıtıyor. hikayenin geçtiği zaman da gençler için heyecan verici zamanlara denk düşmekle beraber -filmin ana karakterleri iki kardeş 70li yıllarda üniversite çağındalar- birçok olayı yüzeysel almasına rağmen, yönetmen kesinlikle o deviri seyirciye şık bir biçimde yansıtabilmekte.

    güneşli bir istanbul gününde, kadıköyün güzide sineması rexxte bir öğlen vakit izledindiğinde gerçekten tadı damağınızda kalabilecek bir film solino. özellikle kız arkadaşınızla iki güzel gün geçirmiş ve akabininde filme gitmiş, ve öss illetinden kendinizi bu film ile biraz olsun sıyırabilmişseniz, tadına doyum olmaz bir film olur kendisi.
  • fatih akin'i zaten seven bir kadini, fatih akin'a asik eden bir film. adam keske evli olmasaydi. ne denir? izlenir...
  • 28 eylül 2004 tarihinde film+* gösterimleri kapsamında saat 21:15'de metropol sineması'nda gösterilecek film.
  • bugun ki gosterimi metropolu kabul yerine cevirmiş, es dost gorusme gunu olmus ,"fatih akın da yazmadı yoksa değil mi, ama 'telefonnn' diye turkce bagırdı?!" diye hisettiren guzel film.
    (bkz: sevk ve tutku)
hesabın var mı? giriş yap