• türkiye'deki azinliklardan.
    türkiye'de basladigi hayatini, fransa'da gecirmis, cesitli görevlerle türkiye'ye yollanmis kisi. türkiye'de stefanos, fransa'da stephane ismini kullanan, osmanlica kelimeleri dahi bilen arastirmaci.
  • "konstantiniye ve ayasofya efsaneleri" isimli kitabıyla tarihçi geçinenlere derslerini vermiş ulu kişi. yeni kitabı "süleymaniye" ile de bu yapının osmanlı için ne anlama geldiğini araştırmış, sorgulamıştır. imparatorluk ideolojisinin bir tezahürü olan süleymaniye'nin dönemindeki anlamını kavramış birkaç tarihçiden biridir. diğerleri güzel bir cami olarak bakar bu anıtsal yapıya o kadar.
  • 2002 senesinin başından itibaren sabanci universitesinde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlayan donanımlı tarihçi.
  • "imparatorluklar başkenti istanbul"un da yazarıdır. bir ara tarih vakfı'nın yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapmistir.
  • milliyetler ve sınırlar adlı kitabı iletişim yayınları'ndan çıkmış tarihçi.
  • istanbul'un tarihini iyi bilen ve bildigini de bizle paylasan bilim insani
  • osmanlı imparatorluğu ve türkiye üzerine çok sayıda araştırma yapmış ve yayımlamış bir yazarolan yerasimos özellikle üç ciltlik azgelişmişlik sürecinde türkiye (gözlem yayınları 1974-77) adlı geniş araştırması ve ekim devrimi’nden “millî mücadele”ye türk-sovyet ilişkileri (gözlem yayınları, 1979) kitabıyla tanınmıştır. yerasimos 1980-85 arasında paris’de françois maspero / la découverte yayınevi için, doğu’yu ve özellikle türkiye’yi gezmiş seyyahların metinlerini yayıma hazırladı. marco polo, ibn battuta, j.-b. tavernier, j thévenot, j. p. de tournefort ve j. nicolas de nicolay’ın yazılarından oluşan 12 ciltlik bir eser ortaya çıktı. 1989’de cnrs yayınlarından nicolas de nicolay’ın seyahatnamesini yayımladı. 14, 15 ve 16. yüzyıllarda osmanlı imparatorluğu’nda gezen seyyahları kapsayan bir çalışması da 1991’de fransızca olarak türk tarih kurumu’nca yayımlandı (les voyageurs dans l’empire ottoman). halen paris viii üniversitesi’nde profesör olan yerasimos’un ayrıca, jeopolitik ve şehirler tarihi başta olmak üzere çeşitli konularda yayımlanmış yüz kadar makalesi vardır.
    iletisim.com.tr'den
  • 1972 yilindan bu yana paris universitesi nde sehircilik ve jeopolitik dersleri vermektedir.
  • bu muhtemerimin 90 larda ettigi bir laf vardi. "turkiye turki cumhuriyetlere agabeylige soyundu ama bunun icin ne yeterli ekonomik gucu nede beyin gucu yeter diyordu". o zamanlar arkadasin art niyetine vermistim .art niyetinden mi on niyetinde mi sarfetti o laflari bilemiyorum ama arkadas galiba hakli cikti.
hesabın var mı? giriş yap