• islâm felsefesinde, varligin görünen yanina, bes duyu ile algilanan yönüne verilen admış( bunuda yeni öğrendim iyimi ilahi ekşi sözlük sen nelere kadirsin)
  • eski dilde pay.
  • noterlerde yaptığımız her türlü işlemden sonra noterin bize verdiği belge. noterlikte saklananlar orijinallerdir esasen
  • her ne kadar islam felsefesinde kullanılma yoğunluğu çokça bilinse de diğer dinlerde de sıkça sezimlenebilecek kullanım ... batı inanışlarının bir kısmında suret görünen yanınızı belirtirken aynı yerde uyandırdığınız bir de diğer'iniz olduğundan da bahseder ... (bkz: gölge) ... suretinizin karşısında mana olması, islamiyetin bunu bu yolla göstermesi garip kaçmıyor değil ...
  • suretin modernite ve postmodernite içindeki tanımında ufak değişiklikler oldu sami abi.. artık kullandığın keilemlere dikkat et.. yoksa kelime toksitlenmesinden eşek cennetini boylarsın, pardon!
    baudrillard zatt'ı muhteremi, suretleri çağlara ve otomasyonun gelişimiyle mana değiştirdiğine dikkat çekmiş.ilk düzen, ortaçağ feodalitesi zamanları, burada suret doğayı temsil ediyor ve doğal hakları ve yasaları cismani hale getiriyor.suretler ortaçağda diğer zamanların yanına bile yaklaşamayacağı kadar hayata ve insanlara egemendi.
    modernite öncesi ve sonrasında ise suretler endüstriyel bir noktaya taşındı.üretim mekaniği ile eksiksiz kopyaların imal edilmesi ve montaj sanayi, birden fazla suretin birleşip nasıl yeni ,eksiksiz ve kullanışlı suretler yarattığına bir işaret oldu.suretlerin buradaki formunda altı çizilmesi gereken, hayata dairlik ve kullanşlılık olsa gerek.teknoloji ve yeniden üretim, otomasyona bağlanarak bambaşka maddesel bir gerçekliğin insana ve hayata etkisini gösteriyor.işlerin tıkırında gittiği, kıçı başı bir, modernite işte.eternite ve modülarite, ne etti? modernite, tamam..
    üçüncü düzenin özneleri ve onlardan etkilenen nesneleri yok ,sayılıyor.zira suretler artık hiçbir şeyi etkileyemeyecek kadar taklittir ve bir nesnenin takadi olur mu demeyiz biz burada?"seri halindeki üretim modeller aracılığıyla bir soy yaratır.dijitallik bunun metafizik ilkesidir ve dna'da peygamberi..sonuçta suretlerin başlangıcı bugün en tamamlanmış biçimini genetik kodda bulur*.."
  • “suret” beden ve kent studyo dramanın tek perdelik trajikomik oyunu
    metin stüdyo drama oyuncularının ortak çalışmasıdır
    yönetmen : onur bayraktar
    oyuncular : gökçe akyıldız , gürgen öz , işıl sönmez, onur bayraktar , özlem güçlü

    prömiyeri 15 eylül 2003'te bulgaristan’da yapılmıştır.. şahane bir oyundur

    oyun: "insanın doğumundan ölümüne kadar ki yaşam süresinde nasıl değiştiğini ve bu değişikliklerin yaşamını nasıl etkilediğini trajikomik bir uslupla ele alır."
  • 28 mayıs cuma günü istanbul tiyatro festivali kapsamında izlenebilecek oyun

    suret: beden ve kent stüdyo drama 20.30 / taksim sahnesi
  • oyunculuk çalışmaları sırasında ortaya çıkan bir oyundur.
  • can yücel'in bir şiirinin adıdır...

    "sen değildin görüş günü tel örgüden görünen,
    boncuklarla işlediğim suretindi o senin;
    gölgenin güneşe nisbeti, leylim
    hem seni ben, seni görmekle görmüş değilim,
    görmedikce gözlerinin gördüğünü tekmil;
    sabahları çarşıya giderken, örneğin,
    gece dışarıda kalmış...
    ..............................
    ......................
    .....................
    ....................

    ben aslında seni görmek filan değil, düpedüz seni istiyorum"

    aradaki dizeleri yarım yamalak ve sırasız anımsıyorum o sebep yazmadım...
hesabın var mı? giriş yap