• susuz kalarak ölmüş bir ermiş'in yatırından adını alan mahalle, aslen göztepe mahallesine bağlıdır. her cuma günü yatıra çıkılır, adak adanır, mezara su dökülür. yıllardan beri bu tür şeylere inanan insanların yaptığı bir iş, varolan bir inançtır bu, reha muhtar'ın habercilik anlayışı ile bugün itibariyle korkunç bir hurafe olarak lanse edilmiş olması beni oldukça güldürmüştür.
  • falcıların ve yiyişenlerin çok olduğu bir parktır
  • (bkz: göt ayağı)
  • susuztepe de der kimileri
  • sokak çocukları yoldan geçenleri çevirerek susuz dede nerde diye sorarlar. amaçları lafa tutarak yankesicilik yapmaktır
  • çocukken görmüştüm insanlar dolana dolana su döküyolar mezara. bi de kesme şeker dağıtılıyodu nedense.
  • cuma günleri çok rağbet gören yan tarafında eskiden taş ocağı olan ve bu yüzden içinde oldukça büyük mağaralar bulunduran oldukça büyük bir parkın yanında bulunan denizden şehre bakıldığında bütün şehri kaplayan evlerin arasında tek yeşil bölge olarak göze çarpan bir tepeciktir.
  • gavur izmir'e şimşir evliya. sahtekarın biri denize nazır bir tepeye bir türbe kondurmuş. ula burası ne menem bi yerdir hesabından olay yerine intikal ettiğinizde adak olarak kesilmiş horoz kafalarından ve kara kuru çingene karılarından başınızı alamazsınız. fal olayında aşmış tiplerdir bunlar. avuç içi falı, kıl falı, yün falı her türlü palavra mevcuttur.
    geniş ve doğal yönden eşsiz güzelliğe sahip bir arazide yer alan bu türbenin ziyaretçileri genelde liseli aşıklar ve fink atan erlerdir. mıntıkası dahilinde bir de kafeterya vardır ki mekan hudutları içerisinde dişi-erkek felaket yiyişir izmir evladı.
  • yıllar yılı efsane olarak anlatılan bir evliya izmire gelmiş, susuz kalmış sonunda bu tepede ölmüş buraya da bir türbe yapılmış geyiğinin izmir gibi suyu deresi çayı bir bölgede inandırıcı olmaması bir yana, alternatif olarak anlatılan suzuzdede tepesinin manzarası çok güzelmiş bazı dayılar gelip burada körfez manzarası karşısında rakı sofrası kurup içerlermiş bunlardan bir tanesi rakıyı susuz içermiş bir gün gene demlenirken bu kardeşimiz hakkın rahmetine kavuşmuş arkadaşları da korkup kendisini gömüp sıvışmışlar hikayesi çok daha inandırıcıdır.
    gel zaman git zaman bu tepeye gelen halkımız aaa mezar var burada kesin evliyadır bu tadında bir hikaye uydurmuş ve susuzdede bu günkü cuma günleri türbe ziyareti yapılan adak olarak tavuk, horoz vs kesilen, türbesi tonlarca suyla sulanan* fal olayının dibine vurulmuş bir mekan haline dönüşmüştür cuma harici günlerde gitmesi oldukça keyifli bir yer olan tepeciğimiz çok güzel bir körfez manzarasına sahiptir. son dönemlerde belediyenin yaptırdığı merdivenler, ektiği ağaçlar ve gezinti yolları sayesinde eski yabanıllığından ve çıkma zorluğundan kurtulmuş (iyi mi oldu kötü mü orası tartışmalı tabi) geceleri de kurulan dev projektörlerle aydınlatılmaya başlanmıştır*** ulaşım için inönü caddesi üzerindeki susuzdede durağında* inmek yeterlidir, fal meraklısı bir bünye değilseniz cuma günleri gidilmesi tavsiye edilmez, falların şahı olduğu iddia edilen bakla falına buradaki bazı falcılar tarafından bakılmaktadır.*
  • bulunduğu yörede oturan insanların gitmeyi düşünmeyeceği amele ötesi bir park
hesabın var mı? giriş yap