• askerlikte en zor öğrenilen uygulamalardan biridir bu. esas olarak yürürken kendinden salınan kolları kontrol ederek, kolların ters adımla birlikte omuz hizasına kadar kaldırılmasıyla akabinde ayakların kırılmadan, önce ayak ucu değecek şekilde adım atılmasıyla gerçekleştirilir ve insan doğasına terstir. insanlığın bugüne kadar olan yürüme davranışlarını kayıtlı olan alt beyninizden silip, sıfırdan bu adımı öğrenmeye çalışırsınız. kollar karışır, ayaklar karışır, iki kolunu da aynı anda kaldıranlar olur, robot gibi yürüyenler... velhasıl bir bölüğe bu adımın ilk öğretildiği zaman kesinlikle askerlikte en çok güleceğiniz zamandır.
    (bkz: askerlik entryleri)
  • bir grup askerin (örneğin bölük) etrafta fazlasıyla yüksek rütbeli bir komutan (tabur komutanı veya alay komutanı gibi) olduğunda atması gereken adım türüdür. kolların omuz hizasına kadar kaldırılırken kesinlikle kırılmaması gerekir. bunu sağlayabilmek için bilekler dışarı doğru çevrilir, böylelikle dirsekler kilitlenir ve kollar kırılmaz. bunun dışında kalça ileri verilir, omuzlar geriye doğru çekilir. adım atılırken dizler kırılmaz, ayağın burnu ve topuğunun aynı anda yere inmesi gereklidir. kısacası külhanbeyi ile robotluk arası bir moda geçilir.
    aynı zamanda kafa ile komutan takip edilir. komutana doğru yanaştıkça kafa iyice yana doğru çevrildiğinden, yürüyen kişi önünü göremez. beyin kalçayı ilerde, omuzları geride tutma, dizleri ve dirsekleri kırmama gibi bir sürü konuyla meşgul olduğundan iflas eder. yürüyen kişi kollarını kaldırmayı unutur, hizasını kaybeder.
    fazlası bel ağrısı ve kansere yol açar.
  • kaz adımı da denmektedir. tören yüryüşünün en can alıcı yerini oluşturur. tören yürüyüşü parkurunda kenardaki beyaz payrağa gelene kadar uygun adımda yürülürken, beyaz bayrağa gelinince sırayla tören adımına geçilir. biraz ileride ise kırmızı bayrak vardır ve kırmızı bayrağın önüne gelindiğinde kafa kenarda duran yüksek rütbali komutana doğru çevrilir. yalnız bulunduğunuz sıradaki komutana en yakın duran kişi başını çevirip komutana bakmamalıdır. ikinci kırmızı bayrağın yanından geçildiğinde ise kafa hızla çevrilerek ileri doğru bakılır. ikinci beyaz bayrak geçildiğinde ise tören adımdan uygun adıma geçilir.
  • kısa/uzun fark etmez, yemin töreni'ne katılan her asker bu yürüyüşü yapar, elinden geldiğince.
    hakkıyla yapınca kolu bacağı çok yorar.

    http://www.youtube.com/watch?v=n_-oi1evrsc
  • daha uygun adim yuruyusu adam akilli yapamayan gariban acemi erleri hayata kusturen uygulama.
hesabın var mı? giriş yap