• özellikle türkçe sözcükler üzerindeki hassasiyeti ile beğenimi kazanmış olan bir yazar.
  • bi dönem "fransızcayı tahsil yücel'den kurtarma" kampanyası düzenlenmişti, başını da hilmi yavuz çektiydi, claude levı strauss'un yaban düşünce'sini okurken hak verdim.
  • "dil devrimi ve sonuçları" adlı kitabı okunması, okutulması ve okutturulması gereken yazar; dünyaca tanınan/sayılan bir dilbilimci.
  • efendim bu akademik beyefendi, kara kitap'i itin gotune soktugu elestiri yazisiyla kucuk, hafif bir une kavusmustur bir zamanlar. laf uzanip pamuk prens'in kulagina gelince kendisi "hmm.. ben okumam o profesorun yazdiklarini.." diyerek cevap vermistir. kendisinin bu tur basit ama samimi cevaplari pek cok kisi icin olmasa bile sahsim icin inandiricidir, fethi naci'nin dedigi gibi olsa olsa biraz densizliktir. ayni fethi naci bu elestiri yazisini da biraz sacma bulmustur, ki kanimca kulliyen saldiri amaci kokan, hatta siritan, kotu bir yazidir bu. ve daha sonra pek tutarli bu profesor, kitap imzalamak uzerine yazdigi bir denemede, imzalama pozisyon*undaki yazarin fazla havalara girmemesi gerektigini, girmesinin de "gelecegin orhan pamuk'u" olacagini zannetmesiyle esdeger oldugunu dile getirmistir. eh ben ne diyeyim, bu noktadan sonra da yalcin kucuk kitabinda sana yalanirsa, sasirmayacaksin arkadas..
  • 'yalan' isimli romani ile tum okur hayatimi altust etmis insan. uzun sure kendimi toparlayip baska bir kitap okuyamadim.
  • imdi, değerli bir dilbilimci olduğu su götürmez bir kişi olan tahsin bey nedense dar bir çevrenin yazarı olmaya mahkumdur. "nedense" kısmını açıklayalım: dil konusunda çok sıkıntılıdır tahsin bey, iyi yazmaktadır amenna, ama tahsin yücel türkçesi ile buradan eminönü'ne gidemezsiniz, hadi gittiniz diyelim dönemezsiniz.
  • tahsin yücel okumak "kulaklarımda başka sesler, gözlerimde başka diyarlar var" şarkısını dinlemeye benzer. evet gözlerimizin önünde sağlam bir türkçe vardır, lakin kulaklarımızı ne yapacağız? yürürken duyduğumuz bu sesler hangi ulusa ait hacı cav cav?
  • 2003 yunus nadi roman ödülüne layık görülen yazar. 28.06.2003 tarihinde ibrahim paşa sarayı'nda düzenlenen törende, ödülü kendi adına kızı, muasır medeniyet yerine iran ve rusya'yı hedef göstermesi ile belleklerde yer etmiş tuncer kılınç paşanın mübarek ellerinden aldı.
  • öykücü, romancı, göstergebilimci, çevirmen, emekli profesör ve müzmin jüri. ötegeçe'de doğmuş, galatasaray lisesi'nde parasız yatılı okumuş. gençliğinde üç isimli yaşar nabi nayır ve algirdas julien greimas arasında gidip gelmiş. balzac ondan sorulur. yaza yaza, okuya okuya, bir roman kahramanı gibi muzipleşmiş. nitekim kendine "görünmez adam" lakabını takmış, çünkü kuyrukta beklerken millet hep "sen nerden kaynadın araya" diye çıkışırmış.

    süper gücü: insana insan gibi davranarak insanı dumura uğratır.
hesabın var mı? giriş yap