• sinir bozucu bir durumdur bu..nasıl bozulduğunu bir türlü anlamazsınız "ulan bea daha yeni almıştım bunu" dersiniz kendi kendinize..
    en gıcık tarafıda sağlam olan tarafla müzik dinlemeye çalışmaktır, bozuk tarafta bikaç şarkı sonra bir vınlama başlar kulakta ve stereo olayıda son bulmuştur tek tarafa sıkışıp kalmıştır bütün vokaller gitarlar davullar falan..
  • eger bozulan taraf sag ise atilmamasi gereken kulakliktir, cunku sol taraf kulaklik olarak olmasa bile mikrofon olarak kullanilabilinir.
  • stereo olayini abartmis kayitlari dinlerken enstrumanlarin yarisi sag, yarisi sol kanala kaydedilmis olacagindan, muhtemelen tiz taraf ucacagi icin gitar ve vokallerin* ya da duruma gore keman ve flutlerin* ya da yine duruma gore saksofon ve zillerin* ancak cok belirsiz bir sekilde duyulabilmesine neden olan; ama daha once hic farketmediginiz bas yuruyuslerini farkedebilmenizi saglayan kulaklik.
    gerektigi gibi yuksek sesle muzik dinlenen her dusuk kalitede kulakligin basina gelen durum...
  • sozkonusu kulaklik walkman kulaklığı ise aynı ya da benzer modelde başka bir bozuk kulaklık bulunur, biraz ince işcilikle bozuk taraf sağlamıyla değiştirilir. hatta sony kulaklığa aiwa kulaklık nakli yapmıştım, yeni doku reddedilmemiş, mutant kulaklık 6 ay kadar iş görmüştü.
  • bu şekilde bir sorunla karşılaşmamak için, kulaklık walkman etrafına güzel ve serbest -sıkıştırmayacak şekilde- olarak bobin misali sarılır. özenle çantaya yerleştirilir. fakat tekrar kullanmak üzere kulagınıza taktığınızda sonuç yine aynıdır. küfür ederek geçiştimeye çalışır, son olarak da zaten eminönünden almıştım diyerek kendinizi avutursunuz.

    (bkz: kulaklık sağlıgı için yap yapma kılavuzu)
  • internet cafe'lerin demirbaslarindandir bunlar.
  • bozuk kulaklıkla geziyor izlenimi vermemek için genelde işlevsiz olsa da kulağa takılan aparat.
  • kablosu sağa sola sallanınca birazcık ses verdiği anlaşılan bir kulaklıksa kafayı kablonun temas ettiği şekilde tutabilmek için yana doğru eğerek oturmayı gerektiren bir durumdur. genellikle tellerin temas ettiği doğru yer bulunup bantlamakta sorun geçici bir süre için atlatılabilinir ama bu asla uzun süreli olmaz. boyun ve kulak ağrısı olarak geri döner.
  • bir sağ tarafı bir de sol tarafı bozuk olmak üzere iki ayrı kulaklığı, walkmane çift giriş imkanı sağlayan dağıtıcıya takarak hem sağlam bir şekilde her iki taraftan da ses almayı hem de kablo mablo olaylarına hiç bulaşmamış olmayı sağlamış olma sebebi olan kulaklık modeli..
  • atılmaması gereken ve elde kalan diğer kulaklıklarla birleştirilip, 3 lü, 4 lü, kaç tane isterseniz o hale getirilebilen kulaklıklardır.. kulaklık birleştirme işlemi için öncelikle kulaklığın nereden arızalandığına bakılır.. genelde kablonun müzik dinlediğimiz alete*** giriş yerinden arıza yapan bu kulaklıklardan istediğimiz uzunluktaki kısmı kesilir.. kulaklık kısmı bozuk olan headphone'un bahsi geçen kısmı da kesilir ve elimizde bir adet kulaklığın kulağımıza giren kısmını içeren ucu belirli uzunlukta kesilmiş kablo ile çalışmayan tarafı kesilmiş kulaklık vardır..

    plastik kısmın içinden çıkan kablolar iki renktir.. kırmızı ve bakır rengi.. ama bu tellerin üstü yalıtıcı maddeyle kaplandığından, önce yanmakta olan bir kibrit vasıtasıyla kibriti aynı yerde çok tutmadan* renk siyahlaşıncaya kadar bu kabloların üzerinde gezdirmek gerekir.. daha sonra aynı renkteki kablolar yanyana getirip burulmak suretiyle tutturulur ve bantlanır ki diğer tele değmesin.. artık yeni kulaklığımız hazırdır.. istenirse o bölgeye daha fazla da tekli kulaklık eklenebilir..

    afiyetle dinleyiniz..
hesabın var mı? giriş yap