• bir grip ilaci ve digerleri gibi super uyutuyor. digerleri: (bkz: benical cold) (bkz: aferin) (bkz: tylol hot)
  • sağım solum her ağrıdıında ve uyumak istediim zamanlarda da yardımcı olan nedense çok sevdiim ağrı kesici ateş düşürücü ilaç
  • soguk alginligi tedavisinde kullanilan,ama aslinda hastaligi degil semptomlarini yok eden,super rahatlatip uyutan ama fazla kullanilmamasi gereken ilac.
  • alkol etkisi yapan ilaç... dil dolaşıyor, gözler kapanıyor... zzzz...
  • kinolin sarisi i$emeye neden olan ama gripken gece yatmadan icildiginde rahat nefes aldiran dunya varmi$ dedirten parasetamol yumagi
  • farmasötik şekli:
    film tablet

    formülü:
    1 film tablet

    aktif maddeler:
    parasetamol 650 mg
    fenilefrin hidroklorür 10 mg
    klorfeniramin maleat 4 mg

    yardımcı maddeler:
    kinolin sarısı, metilparaben, titan dioksid

    farmakolojik özellikleri:
    parasetamol etkin bir ağrı kesici ve ateş düşürücüdür. trombosit agregasyonunu inhibe etmez, ağız yolundan alınımını takiben hızla ve hemen hemen tümüyle emilir. etkisi 15-30 dk da başlar.

    fenilefrin hidroklorür, başlıca adrenerjik reseptörler üzerine direkt etkisi olan sempatomimetik bir maddedir. bir nazal dekonjestan olarak üst solunum yolu mukozalarındaki şişkinliği giderir, vazokonstriktör etkili ile burun ve sinüslerdeki tıkanıklıkları hafifletir.

    klorfeniramin maleat; antihistaminik(antiallerjik) bir madde olup, kılcal damarlardaki geçirgenliği azaltarak burun akıntısı, aksırma, gözde sulanma ve kaşıntı gibi belirtileri giderir.

    endikasyonları:
    grip ve soğuk algınlığına bağlı ağrı, ateş ve nezlenin semptomatik tedavisinde kullanılır.

    kontrendikasyonları:
    etken maddelerden birine karşı aşırı duyarlılık

    uyarılar/önlemler:
    hipertansiyon, ciddi kardiyovasküler bozukluk, hipertiroidizm, diyabet, astma, glokom, amfizem, kronik akciğer hastalığı, böbrek ve karaciğer fonksiyon bozuklukları, prostat hipertrofisine bağlı idrar retansiyonu gibi durumlarda dikkatli kullanılmalıdır.

    karaciğer fonksiyon bozukluğunda kullanım:
    hepatik nekroz (parasetamol aşırı dozunda) doza bağlı bir komplikasyondur. 12-48 saat içinde karaciğer enzimleri yükselebilir ve protrombin zamanı uzayabilir. ancak klinik semptomlar 1-6 gün sonrasına kadar görülmeyebilir. 10 g'ın üzerinde alan yetişkinlerde, toksisite görülmesi muhtemeldir. kronik alkoliklerde, terapötik dozlardan sonra hepatotoksisite ve ağır karaciğer hasarı ortaya çıkabilir. günlük toplam doz 2 g'ın altında tutulmalıdır.

    klorfeniramin maleat sedatif etkisiyle, dikkat gerektiren makinalarda çalışanlarda, tehlikeli ve/veya yüksek yerlerde çalışanlarda veya vasıta kullananlarda kazaya neden olabileceğinden theraflu forte tablet kullanımında bu tip işler yapılmamalıdır.

    hastalıkla ilgili belirti ve bulguların düzelmemesi, yenilerinin ortaya çıkması veya ateşin 3 günden fazla sürmesi durumlarında doktorunuza başvurunuz. genel olarak 3-4 günden fazla kullanılmamalıdır.

    dokor tavsiyesi olmadan gebe veya emziren kadınlarda kullanılmamalıdır.
    kullanırken ilaç etkileşmeleri göz önüne alınmalıdır.

    yan etkileri:
    deri döküntüsü, görme bulanıklığı, taşikardi, baş dönmesi, nadiren gastrointestinal bozukluklar, sedasyo, ağız kuruluğu, özellikle çocuklarda irritabilite görülebilir.

    beklenmeyen bir etki görüldüğünde doktorunuza başvurunuz...

    ilaç etkileşimleri:
    antihistaminikler; alkol ve antidepresanların etkilerini arttırdığından birlikte kullanılmamasına dikkat edilmelidir.

    mao inhibitörleri, antihistaminiklerin antimuskarinik ve merkezi depresan etkilerinde artışa ve etki sürelerinde uzamaya sebep olabileceklerinden theraflu forte ile birlikte kullanılmamalıdır.

    antiepileptikler, barbitüratlar, trisiklik antidepresanlar ve alkol parasetamol'ün yarı ömrünü uzatabilir toksisitesini artırabilir. antikonvülzanlar ve steroid yapılı oral kontraseptiflerin kronik kullanımı karaciğer enzimlerini indükler ve parasetamol'ün terapötik düzeylere ulaşmasını engelleyebilirler. metoklopramid parasetamol'ün ince barsaklardan absorpsiyonunu hızlandırır.

    kullanım şekli ve dozu:
    12 yaş ve üzeri erişkinlerde genel olarak 6 saatte 1 tablet alınır. doktor gerek gördüğünde, hastanın durumuna göre 4 saatte 1 tablet verebilir. günde maksimum 6 tableti aşmamalıdır.

    doz aşımı halinde alınacak tedbirler:
    semptomlar: başağrısı, baş dönmesi, gerginlik, konfüzyon, halüsinasyon, konvülsiyonlar, taşikardi, aritmi.

    tedavi: gastrik lavaj yapılıp, duruma göre aktif kömür verilebilir. kardiyovasküler sistem ve solumun sisteminin yakın izlenmesiyle birlikte semptomatik ve destekleyici tedavi yapılır. akut parasetamol zehirlenmesi durumunda spesifik antidotu n-asetilsistein ilk 16 saat içinde uygulanır. n-asetilsistein oral uygulanacaksa daha önce verilen aktif kömür ya lavaj ile temizlenmeli ya da verilmemelidir. hemodiyaliz ve hemoperfüzyon yapılabilir.

    saklama koşulları:
    25c nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

    ticari takdim şekli ve ambalaj muhtevası:
    threflu c&c, 20 drajelik blister ambalajda
    theraflu p, 10 poşet

    novartis consumer health s.a. nyon, isviçre lisansı ile üretilmiştir.

    ruhsat sahibi ve üretim yeri:
    novartis sağlık, gıda ve tarım ürünleri sanayi ve ticaret a.ş. 80640 4.levent - istanbul

    ruhsat tarihi ve no:
    29.07.1997 - 183/49

    reçete ile satılır.
  • nedense bende hiçbir zaman pek etkili olmamış, aynı zamanda buhu septil tipinde bir çeşidi de olan sarı hap.
    alternatifi için (bkz: benical cold)
  • büyük bir mişli geçmiş zaman parantezi açarak belirteyim, kuş gribi vakalarında erken zamanda alındığı taktirde hastalığı yenmeye yarayan ilaç.
  • soğuk algınlığını önlemede üstüne olmayan ilaç. hasta olunacağı hissedildiği an kullanılırsa hastalık gerçekten de teğet geçiyor. ev arkadaşım bağımlısı. onsuz yaşayamıyor. her daim evimizde bulunur kendisi..
  • an itibariyle kullanmaya başladığım; 650 mg parasetamol ile beni benden alıp ayakta durmamı zorlaştıran ve fakat prospektüse göre 6 saatte bir alınmasında sakınca olmamasına güvenerek yarınki dersime gitme ümidi veren ilaç.
hesabın var mı? giriş yap