• trenle seyahat etmek isteyenlerin ihtiyac duydugu biletler. banliyo trenlerinde, adapazari ekspresinde ve diger sehirlerarasi trenlerde farkli biletler kullanilir. biletler konduktorun yirtmasi ya da delmesi sonucu gecersiz hale getirilir. bazi hatlarda alternatif olarak paso kullanilabilir
  • trenle seyahat etmemize yarayan; uzerinde trenin adi, hareket tarihi ve yönü, sefer saati, fiyatı vb. bilgilerin bulundugu kagit parcasi.

    ogrenciyseniz pasonuz vasitasiyle %20 indirimli bilet alabilirsiniz. gidis donus biletler de %20 indirimlidir. fakat bu; gidis donus bilet alan ogrencinin %20 + %20 = %40 indirim alacagi anlamina gelmez; diger bir degisle yolcu sadece tek indirimden faydlanabilir. ogrenci olmayan fakat indirimden faydalanmak isteyen kisiler; ‘gidis – donus’ bilet alarak bunu saglayabilirler. donus tarih opsiyonu 60 gun aciktir, donulecek gun telefon acip "-haci ben doncem" demek suretiyle ayni biletle donebilirler.. hem de indirimden faydalanmis olurlar..

    hiz: (hizli tren) ankara - eskişehir 1
    keyif: fatih ekspresi 8 saat. hareket: 11:30 - varis: 07:30
    oeehh: anadolu ekspresi 9 saat. hareket: 10:30 - varis: 07:30
    ekonomi: dogu ekspresi ‘cok’ saat.

    bunlarin disinda konuyla ilgi aklıma gelen; eklemek istediğim, tren bileti alinirken dikkat edilmesi gereken seyler sunlar olabilir:
    vagonda en on ve arka siralardaki koltuklar yolculugu zehir edebilir. zorunlu haller disinda (ör: bilet kalmamasi) alinmamasi gerekir, sayet mumkunse kapiya da cok yakin olmamalidir cunku vagona surekli girip cikan insanlar ** gerek gurultuleriyle** gerekse vagona duhul ettirdikleri soguk havayla, kiside uyku birakmazlar..

    ayrica (bkz: yemekli vagon)
  • mavi trende falan artik o eski kartonumsu nesneler yerine otobus bileti gibi koltuk no vs yazan biletler kullanilmaya baslanmıstır ama o biletlerin bile kontrolu konduktor tarafindan elindeki hedeyle delerek yapilir. (bkz: arabaya ayakkabilari cikarip binmek)
  • son yıllarda yapılan iyileştirme çalışmaları ile beklentilerimizin yüzde birini karşılamasa dahi genel olarak seyahat kalitesinin artmasından olacak, son zamanlarda bulunması çok güç bir durum halini alan kağıt parçası...özellikle bayramlarda ve paskalyada 1 ay öncesinden almak bile imkansız hale gelmiştir efendim. korsana düşmesi yakındır bu gidişle...
  • tcdd'nin sitesinden %5 indirimli olarak satın alınabilir. tabi bunun için öncelikle internet explorer kullanıyor olmak gerekmektedir.
  • nşa trenin gününden 6 gün önce satılmaya başlar, dolayısıyla bir ay önceden bile bulunamaması gibi bir durum söz konusu olamaz.
    bir de garlarda bulunan, kredi kartınızı geçirerek netten aldığınız biletleri alabildiğiniz bilet otomatlarının verdiği versiyonu normal gişelerden alınana nazaran daha bit yahşi, daha bir fiyakalıdır. incecik kağıda değil kartona basılıdır zira. (elbik yazmıştı zamanında, oradan biliyorum. yoksa kredi kartım bile yok. bunu merak etmiyordunuz farkındayım ama olsun)
  • tren yolculuklarında kullanılan kağıt parçası.konduktorun imzasıyla veya tren kalabalıksa bileti yırtmasıyla kontrolu yapılır.
    ayrıca bilet fiyatlarına 20 kasım 2008 tarihinde zam yapılmıştır
  • tcdd tarafından postane şubelerinden edinilebildiği söylense de, pratikte bunun imkânsıza yakın olduğu bilet çeşidi. zira postanelerde sistemlerin hatalı olmadığı tek bir güne henüz rastlanılmamıştır.
  • 12 mart 2013 schalke 04 galatasaray maçının bileti, maç günü dortmund'dan gelsenkirchen'e giderken aynı zamanda tren bileti görevi de görerek "oha" dedirtmiştir.
  • bilet almak için telegram üzerinden hizmet yapan bu alarm botunu kullanıyorum @tcddbilet_bot
hesabın var mı? giriş yap