• hayatimin en izdirapli iki ayini gecirdiim lanet mekan... bi ise yaramayan insan silsilesi, gunluk taciz vakalari, kiz gormemis sahsiyetler surusu, kuskus, makarna, tavuk satin almaya gittiginde gozunun onunde tavugun boynunu koparan zihniyet, sokakta sigara ictin die yemedigin laf kalmadigi memleket, internetin politik sebeplerle kisitlandigi az gelismis demokrasi ornegi...sona bi de neden iki ayda kactin da 4 aylik stajini tamamlamadin die sorarlar hey allahim hey...

    edit 25.10.2005 : insan hayatındaki zor gunler gectikten sonra guzel anılarının kaldıgını hatırlatan bir entrymis aslinda, muzelik de denebilir kanimca. tekrar okudum da, allahim ben bunlari nasil yazdim diye dusundum. misafirperverlikleri, yemeklerinin lezzeti, bir de o yoklukta bile herseyi sizinle paylaysan zihniyetleri. sadece sunu soyleyebilirim. utandim kendimden
  • (bkz: tunus caddesi)
  • yunuslari meshurmush... öle duyduk..
  • ha kumburgaz ha tunus dedigim yer, 300 sene osmanli 80 sene de fransiz somurgesi sonucu kisiliksiz, kimliksiz ve tarihsiz kalmis ulke. konustuklari dil bile fransizca karisik.
  • ayrıca tunus'un başkentinin türkçe adı da tunus'tur. (ingilizce'de ise ülke tunisia, başkent tunis olarak anılır)
  • barbaros hayreddin paşa tarafından cezayir ile beraber osmanlı'ya devredilen ülke.
  • burada manowar isimli $ahsiyetlere rastlamak mumkundur, $a$irmamak gerekir.
  • minik bir ülke, ama öyle bir konumu var ki kuzeyde karadeniz iklimi benzeri bir şehirden (bizerte) çölümsü iklime birkaç saatlik araba yolculuğu ile ulaşılabiliyor (kairouan), kuzeyde ormanlar var güneyde de çöl. üstelik birkaç yüz kilometrelik uzaklıklar bunlar. mikroklimaların cilvesi işte.

    insanlar deli gibi (tehlikeli) araba kullanıyorlar, bir tunus'luya "haydi bizi ilginç bir yerlere götürün" dediğinizde "lunaparka gidelim" gibi yanıtlar alabiliyorsunuz. türkler'i seviyorlar, "benim babaannem kayseri asıllıymış, akraba sayılırız, ne güzel" anlamında cümleler duyabiliyorsunuz. çarşıda sizi kekleyip alışveriş etme kıvamına getirmek için "gazelll" diye laf atıyorlar (gazel, ceylan ve hatta ceren manasında kullanılıyor).

    sokaklarda çarşaflı kadın görmek imkansız gibi bir şey, en fakir köylerde bile pantalonlu, "modern" görünüşlü genç kızlar gördüm.

    yemekleri ağır.

    deniz kıyısındaki otellerde alman grupları burada da komünote halinde yaşayıp topluca yeme-içme-havuza girme-akşam diskoya gitme seansları yapmaktalar.

    genelde huzurlu bir ülke. magrip ülkelerine bir giriş yapmak için ideal bir ülke sayılabilir. minik, büyüklük açısından kontrol edilebilir.
  • 16ncı yy'da osmanlı yönetimine gecen, paşalar, dayılar ve beyler tarafından yönetilen, daha sonra cezayir'deki fransızların bunlar sınır ihlali yapıyorlar diye 19ncu yüzyılın ikinci yarısında gelip ele geçirdikleri kuzey afrika ülkesi... başkentinin ismi türkçe tunus, fransızca tunis olarak söylenir. bağımsızlığına 1956 yılında kavusmustur.

    tarih boyunca çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmakla iftihar eder. bunlardan ilki didon isimli fenikeli prenses tarafından kurulduğu söylenen kartaca imparatorluğu'dur... rivayete göre didon bana bir sığır derisi ile çevrilebilecek büyüklükte toprak verin der... kabul edilir. sığr derisini ince ince keser brysa isimli tepeceğin çevresinden geçirir... kartaca iste burada kurulacak, daha sonra hannibal'in komutasında fillerle roma'nın üzerine yürüyecek... pön savaşlarını kaybederek romalılar tarafından günlerce yakılıp yıkılacaktır... anadolu'ya kaçan hannibal'in mezarı ise hala gebze'dedir...
  • ankara'da güzel bir cadde ismidir aynı zamanda
hesabın var mı? giriş yap