• gecimsiz, huysuz, kavga cikarmaktan hoslanan kisi..
  • ozunde uniseks bir kavram olsa da, cogunlukla bayan $ahislar icin kullanilan bir tanimlamadir . gercekten de bayan $irretler* erkek $irretlere* gore cok daha acayip olurlar, social attack'larinda +3 alirlar, her an battlerage tadi yakalamaya musaitlerdir . tramvayda cep telefonunu kapatmayan bir bayan $irrete bi$ey diyemezsiniz, sizi yer* . sigara icilmemesi gereken abuk sabuk bir yerde sigara icen $irrete de bir $ey diyemezsiniz . sizi yine yer . en kotusu ise, bir kac $irretin bir arada bulunmasidir . i$te o an, o an saga sola kacasi gelir insanin .

    ancak turkce karaktersiz olarak ele alindiginda cok guzel bir baldurs gate npc ismi olabilecegini du$unuyorum ben bu kelimenin .
  • şirret , sıfat, arapça

    geçimsiz, huysuz, kavga çıkarmaktan hoşlanan, edepsiz (kimse):
    "melek kadar masum / yok canım şeytan kadar şirret."- b. necatigil.
    (bkz: tdk)
  • tek bir kişiye değil, herkese karşı öyledirler, ayırt edebiliyor olmak lazım.
  • cnbc e'nin saçma çevirilerine göre "bitch"in türkçesi imiş.
  • ı do what ı want to do!
  • (bkz: şirnimek)
    (bkz: şer), şerir
  • şer kökünden türemedir, 'kötülük etmek, kötülük' anlamına gelir ve esas itibariyle 'kişi'den öte bir 'durum' ifadesidir.

    aynı kökten türeme, 'kötülük yapan, kötücül' anlamına gelen ve 'kişi' için kullanılması daha doğru olan şerir kelimesidir ama dil, birini almış ötekini dışlamıştır bir kere..
  • ateş, canlılık, coşkunluk gibi anlamlara da geliyormuş bu kelime.

    şirretü'ş-şebab: gençlik şirreti. yani gençlik ateşi, coşkunluğu vb.

    hz. peygamber'in bir hadisinde fetret kelimesinin zıddı olarak geçiyor.

    fetret: durgunluk, sakinlik vb.

    hadis şöyle:

    "her şeyin bir şirreti (coşkunluğu/canlılığı/ateşli bir hâli), her şirretin de bir fetreti (durgunluğu) vardır. şirret hâlinde kendine engel olan ve (dengeye) yakınlaşan kimse için ümidim var. ancak (bu hâl nedeniyle) parmakla işaret edilen kişi ise addedilmez." sanırım, kurtuluş ümidi onun için geçerli değil anlamında addedilmez buyuruluyor.

    aynı hadis başka bir rivayette, "fetret hâlinde benim sünnetime yönelen kimse felah bulur (ya da şirret hâlindeyken benim sünnetimle fetret bulan/durgunlaşan/durulan kimse) felah bulur. başka bir şeye yönelen helak olur."
hesabın var mı? giriş yap