270 entry daha
  • hasbelkader bu sene fener alsaydı uefa kupası muhabbetine nasıl son verecekti anlamıyorum. eğer mesele inter toto kupası almaksa kayserispor çoktan bu kupayı ülkemize getirdi. sandığınız gibi gs yurtdışında kupa kazanan tek türk kulübü değil yani.

    fakat kupa kazanma hadisesini efsane yapan o kupanın özgül ağırlığı kadar bi parça da hikayesidir. fenerlilerin züğürt tesellisi olan yarı final senesinde uefa kupası eski ağırlığını baya kaybetmişti. üstüne fener büyük bir kura balıyla bate borisov, vitoria plzen gibi konferans klasmanı takımlarla eşleşip yine de sidik zoruyla tur atlamıştı. bi tek chelsea maçı aynı bizim bu seneki bayern maçı gibi efsaneydi onda da bizim gibi kalite farkının kurbanı oldu.

    milan, real madrid, arsenal gibi devlerle arka arkaya eşleşip onlara kök söktürmediler. juventus saraçoğluna çıkmamak için çirkef oyunlara başvurmadı. beşiktaşlı reha muhtar her hafta ana haberlerde fonda fenerbahçe marşı eşliğinde haydi sarı kanaryam sen yaparsın ülkenin gururusun diye seni gazlamadı. maçları kazanmak bir milli mesele olmadı. fifanın dünyanın en iyi takımları listesinde 1 numaraya yükselmediler. bu yüzden hasbelkader o sene avrupa ligi'nde kupaya uzansalar bile yine de galatasaray'ın başarısı ile karşılaştırmaları ancak kendi ahrazlıklarının ve ezikliklerinin yansıması olurdu. değil ki kimsenin siklemediği, anadolu takımları için bile için ziraat türkiye kupası seviyesi sayılacak bir kupayı kazanmış olsun. eğer kendine büyük takımım diyorsan, şampiyonlar ligi çeyrek finali ve avrupa ligi finali dışındaki herhangi bir beynelmilel sonuç başarısızlıktır.
hesabın var mı? giriş yap