*

  • 17 ağustos 1999 depremi ardından, adapazarı bölgesi ağırlıklı olmak üzere bağımsız ve birbirini tanımadan çalışan gönüllülerin, internet üzerinden duyuru@yahoogroups.com e-grubu aracılığıyla biraraya gelmesiyle kurdukları yardım grubu.
    2000 yılında grup dernekleşmiş ve ağ-17 yardım gönüllüleri derneği adını almıştır. derneğin amacı afetler sonrasında lojistik destek sağlamaktır. bu yönüyle ülkemizde çok sayıda bulunan arama kurtarma gruplarından farklıdır. arama kurtarma yapmaz, afetzedelere (ve imkanları doğrultusunda diğer operasyon timlerine) lojistik destek verir; yani geçici barınmalarını*, yiyecek-içecek ihtiyacını*, malzeme ve personel* teminini sağlar, haberleşme de bölgeden gelen bilgilerin yardım sağlayıcılara ulaşmasını üstlenir.
    (bkz: afet), (bkz: lojistik), (bkz: gonullu), (bkz: 17 agustos 1999), (bkz: duyuru grubu)
  • ağ-17 ismi şuradan gelir:

    1. 17 ağustos tarihinden (ağ-17)
    2. yoğun olarak internet/web üzerinden iletişim kuran bir grup olmasından ( "ağ" )
    3. afet sonrası çalışma tekniği olarak "ağ tekniği" (işi bilen deneyimliler altında çalışan gönüllüler) kullanmayı seçmiş olması*)

    e-mail yazismalarının çoğunda yumuşak g* harfi kullanılmadığından; birçok kişi ağ-17 nin adını ag-17* olarak yanlış bilir. sadece kulaktan duymuş ama hiç yazılı görmemiş bir kısım insan ise "a17" diye bilirler ki; bu k9 tarzı bir oluşum hayal etmelerine neden olur; alakası yoktur.
  • (bkz: k 17)
  • eksi sozlugu sevmemin bir sebebi..
hesabın var mı? giriş yap