• milliyetçiliğin kökeni emperyalizme dayandığı için, havada kalan söylem. yani milliyetçi duyguları yaratan aslında emperyalizmin kendisi olduğu için boşta -havada- kalan sözdür. herhangi bir ülkede emperyalizmin en hızlı yayılmasını sağlayacak iki olgu vardır. bunlardan biri milliyetçilik biri de dindir.

    milliyetçilerin her ne kadar karşı duran bir bakış açısı varmış gibi gözüksede*, aslında yakın geçmişte -ab üyeliğinin gündeme geldiği sıralarda, hükümetin koalisyon ortakları- yaşananlar göz önündedir. keza bugün, hükümeti tek başına milliyetçi bir parti bile oluştursa, var olan bu gidişatı değiştirecek bir yönteme başvur(a)maz. aksine en sıkı koruyucusu olacağıda aşikardır.

    anti emperyalis milliyetçi -ki biraz önce bunun safsata olduğunu belirttik*-, olsa olsa en fazla vatanseverlik* düşüncesi bürümüş bünyeler olabilir. birkez daha belirtmekte fayda var. milliyeçilik eşit değildir vatanseverlik.

    anti emperyalist milliyetçi için clairvoyance mesajını buraya koymakta fayda görüyorum.

    -yok böyle bi$ii???
  • emperyalizm kar$itligini yanli$ anlami$ milliyetcidir. kafa kari$ikligini gidermek icin:

    http://www.radikal.com.tr/…d=873430&date=03.06.2008
  • emperyalist özentisi antiemperyalisttir,türkiye'de bol bol bulunur bunlardan.
  • varlığı hususunda fikir yürütmeden önce birkaç fırın gezip, en azından nurettin topçu ile tanışmış olmak daha faydalı olacak milliyetçi tipidir.

    "millet"le ilgisi olan birbirinden çok farklı türdeki düşünceyi, bağlılık hissini ve siyasi akımı milliyetçilik ismi altına topladığımız için birçok bünye adı geçen tipte bir milliyetçinin olamayacağını iddia edebiliyor. milliyetçiliğin geniş bir yelpazede çok farklı düşüncelerin ortak etiketi olması, bu şubelerden biri için yapılan tespit veya hükmün bir diğeri için hiç de geçerli olmamasına sebep olabiliyor, bu da kafalardaki ve ilişkilerdeki karışıklığı artırıyor.

    bunların yanında önce bir öteki, geri, rakip, düşman vs. üretip sonra onu aşağılamak veya olumsuz sıfatları onda toplamak insanoğluna önceden beri cazip gelmekte. belki görülen bütün noksanlıkları bu yinge (veya ehrimene) yansıtmak temel bir mekanizma insan psikolojisi için. birbirinden çok farklı olsa da birkaç örnek vermek gerekirse inanç dünyasının önemli aktörü şeytan (bkz: şeytan aldı götürdü), uzak siyasi tarihte kartacalılar, yakın siyasi tarihte nazi almanyası, sözlük semalarında ise düz adam hep böyle şamar oğlanı rolü için gerçekte sahip olduları kişiliklerine ilaveler yapılmış veya baştan kurgulanmış kötü adamlar. mücerret veya müşahhas bir tükürük hokkası seçiliyor (veya tanımlanıyor) sonra gelsin aşağılamalar...

    ilave okumalar için;
    (bkz: ilim tercüme ile olmaz tetkik ile olur)
    (bkz: türk aydını tercüme odasında doğmuştur)
  • 3. dünya ülkesi milliyetçisidir. ipler eline geçse amına kor bırakır.
  • ideolojisi oturmamış kişidir, karar verme aşamasında ortada kalmıştır. yoktur böle bişii
    (bkz: hadi canim kapatma dukkanin onunu)
  • (bkz: ulusalcı),
    (bkz: kemalist),
    (bkz: devrimci-milliyetçi),
    (bkz: ira),
    (bkz: patrice lumumba),
    (bkz: baas),
    (bkz: cemal abdül nasır)
hesabın var mı? giriş yap