hesabın var mı? giriş yap

  • bir paylaşımında "kadınlarımız" ifadesi geçiyor diye zülfü livaneli'yi linç eden, çoğunluğu feministlerden oluşan kesimdir.

    gerekçe şu:

    "neden 'kadınlarımız' deyip sahiplik ifadesi belirtiyorsun?"

    "biz, kimsenin bir şeyi değiliz."

    "sadece 'kadınlar' diyeceksin."

    hiç beklemediği bu tepki karşısında adamcağız şu açıklamayı yapmak zorunda kalmış:

    -----
    beyinlerdeki hastalık korkunç düzeyde. bazı kadınlar korkunç cinayetleri unutmuş, “kadınlarımız” dememi eleştiriyor. peki , çocuklarımız, yurttaşlarımız, yoldaşlarımız , işçilerimiz de demeyelim. kadınlarımız diyen nazım hikmet’i de sansürleyelim. oldu mu?

    peki bu kadar soğukkanlı biçimde davrandığınız öldürülen, yakılan kadınlar için öneriniz ne? kadınlarımız’ı kadınlar’a çevirmek mi?

    sahiplenmek ile sahip çıkmak iki ayrı kavram.
    -----

    "kadınlarımız"lı paylaşım
    açıklama

    neden bu ülkenin hiçbir şeyi normal değil?

  • son zamanlarda sıklıkla yaptığım eylemdir. iki paragraf yazıyorum, sonra "bana ne lan?" deyip göndermeden siliyorum. hatta bu entryi de silecektim, zor tuttum kendimi. harbiden, bana ne lan?

  • türk dizi ya da filmlerinde bütün karakterlerin ismi farklı.

    normalde bir sokakta 3 mehmet 2 mustafa 2 hasan ne bileyim 4 mustafa 5 ayşe bulunurken dizilerde her karakter farklı isimde.

  • 1- 4.4 milyar yıl önce mars büyüklüğünde olduğu düşünülen ve "theia" adı verilen bir gezegen saatte 4 km hızla dünyamıza çarpıyor.

    2- çarpışmanın şiddeti dünya ile theia'nın mantosunu büyük ölçüde birleştiriyor.

    3- çarpışma sırasında mantonun bir kısmı da uzaya fışkırıyor; fışkıran parçalar dünya yörüngesinde zaman içinde birleşerek kütleçekimin de etkisiyle yuvarlak olan uydumuz ay'ı oluşturuyor.

    bilgi: bu bir teoridir ve doğruluğu henüz ispatlanmış değildir.

  • sen bunların 10 saniyelik köpekle şakalaşma videosunu görüp "ne gevşek adamlar yeeauv" dersin, günün sonunda bir bakarsın en çok canı kurtaran ekip bu ekiptir.

    size iş bilen değil, işgüzar lazım.

  • ilk bakışta bir "altcoin" gibi görünse de aslında altcoinlere göre daha fazla yenilik içeren bir dijital para birimi.

    kurucuları vitalik buterin, charles hoskinson, anthony diıorio, gavin wood olmak üzere dört kişilik bir ekiptir. bitcoin mantığından yola çıkarak oluşturulmuştur. kendisine ait özel bir yazım dili vardır. bu işletim sistemi kullanılarak "merkezi olmayan" yazılım protokolleri geliştirilmesine olanak sağlanır. böylelikle aynı ana işletim sistemi içerisinde ve tek bir blockchain üzerinden kabul edilmiş kontratlar kullanarak binlerce altcoin yaratmak mümkün olabiliyor.

    ethereum aslında temel olarak bitcoin ile aynı teknolojik yapıyla çalışıyor. bitcoin'in daha da geliştirilmiş hali diyebiliriz. ethereum, bitcoin gibi merkeziyetsizleştirilmiş, şifreli ve güvenli işlemleri mümkün kılan blok zincir teknolojisi ile geliştirilmiştir. peki bu blok zincir teknolojisi nedir? sanal para birimlerinin kaydının tutulması için hesap hareketlerinin kaydını temsil eden bir veri yapısıdır.

    ethereum, bitcoinde olduğu gibi ağa katılan kullanıcıların bilgisayarlarının donanımlarını kullanarak yeni coinler üretebileceği şekilde geliştirilmiştir. ethereum’da yeni coin üretmek için bitcoin’den farklı olarak cpu yani bilgisayarın işlemcisini kullanmak yerine gpu yani çok daha seri çalışan ekran kartını kullanıyor. ethereum ile bitcoinle kıyaslandığında farklı bir algoritma kullandığı göze çarpabilir. bu da onu bitcoin madenciliği için özel olarak geliştirilen donanımlarla uyumsuz hale getiriyor. ethereum’un kullandığı algoritma ismi ise ethash olarak anılıyor.

    oldukça hızlı büyüyen bu sistemde etr 2015 yılının son aylarında 0.42$ değerindeyken , 2017'nin ilk aylarında 12$ değerini bulmuştur.

    bitcoin ile ethereum ise hep kıyaslama içersinde olunca, ethereum'un kurucusu vitalik buterin bitcoinle yapılan kıyaslamalar için şöyle bir açıklamada bulunmuş:

    “eğer dijital paralar ile dünya’daki değerli kaynakları karşılaştıracaksak bitcoin’i en popüler maden altın, litecoin’i ise ondan sonra gelen gümüş olarak kabul edebiliriz. bu durumda ethereum diğerlerinden tamamen farklı olarak petroldür. çünkü ethereum’un arkasındaki teknoloji geleceğin internetinin enerji kaynağı olacaktır. bu nedenle biz ether’i ‘kripto yakıt’ olarak adlandırıyoruz. ethereum platformunun ihtiyaç duyduğu enerji ether (eth) ile sağlanacak.”

    kaynaklar:

    https://www.technopat.net/…eum-madenciligi-rehberi/

    http://coin-turk.com/inceleme-ethereum-nedir

    https://oguzhankarakaya.com/…-ile-farklari-nelerdir

  • sonunda birisi çıkıp tinerciyi "poooliiiis" diye bağırtabilmiş. zerre üzülmedim. ülke zaten orman kanunlarıyla gidiyor, en azından suçsuz olan değil şerefsiz olan görmüş ebesininkini bu sefer.

    o adam bunu yapmasa büyük ihtimalle bıçaklanacaktı ve o "poooliiiis" diye yırtınan lavuk da hiç bir şey olmamış gibi aynen devam edecekti her şeye.

  • anıl'ın bari bir boka yarayayım diyerek futbol sahasının kapısını arkadaşlarına açtığı yarışma. ahahahahaahah

  • adil öksüz'ü tanımıyorum, adil kullanım kotası olur mu? o da orspu çocuğu sonuçta.

  • "akp iktidara geldiğinde yeğenim zeynep 3 yaşındaydı. bugün 12 yaşında. akp döneminde tam %400 büyüdü. istikrar sürsün zeynep büyüsün!"