hesabın var mı? giriş yap

  • laik, rahat ve batı özentisi hayat yaşamasına rağmen, siyasal islamcılarla da arasının çok iyi olmasıdır.

    özellikle reisle arası pek bir iyidir.

    itici insanları meşhur edip, sosyal medyada sürekli önümüze düşmelerine sebep olmuştur. şeyma subaşı, eser yenenler, oğuzhan koç gibi şımarık tipleri görmekten gına geldi.

  • "türkiye'nin ekonomisini belediye başkanlarının düzeltme şansı var mı? sanki yerel seçimler bitecek, bunlar türkiye'nin ekonomisini düzeltecek. yahu yalan söylemeyin bu millete. türkiye'nin ekonomisinin sorumlusu benim, ben. yerel yöneticilerin yapacağı hiçbir şey yok."

  • bu diziyi masumla karsilastiran , masumu beğenip fi yi kucumsemeyi entellektuellik sanan post fanatik arkadaslara kendini daha iyi anlatan bir bolum oldugunu dusunuyorum 8. bolumun.

    masumun hikayesinin gucu, oyunculuk ustunlukleri ve "anlattik bitti" ci sekli kalitesinin altini fosforluyla ciziyor. olay aslinda ikisinin ayni kulvarda olmadigini anlamakta

    --- spoiler ---

    8. bolum itibariyle fi, kurgu genisligi, yan karakter coklugu ve hepsinin hikayesine değinecek zamani bulabilmesi sayesinde toplumsal olaylara etkili sekilde deginebildigini ve deginilebilecegini gosterdi. sadece guzel bir hikaye anlatma amacindan farkli olarak , reele dokunmalari, ses cikarmalari guzel hareket. bence bu sert cikislar gelecek internet dizlerine başlangıç cizgileri olusturuyor.

    smk nin gunah gecesi anlatimina paralel olarak gokselin yarali karakterinin sebebinin cozulmesi icerik olarak cok etkileyiciydi.
    tecavuze ugrayip yatakta olen cocuk hakkinda cinsiyet belirtmemeleri , sadece bir cocuk olmasinin dehsetini anlatmalari ve smk nin "sesini duyamadim" minvalinde cumlesinin ardindan gokselin baska sahnede "ben o kopegi duyduguma gore birileri de beni duydu. neden gelmediniz ulan!" demesi ve baska bir sahnede duru'nun kirdigi camdan disari "yardim edin!" diye bagirmasi ama kimsenin sallamamasi baglantisinda hem caresiz , hem suclu hissettirdiler. hem kurban hem sahit empatisi yaptik. (bkz: cocuklariniza ciglik atmayi ogretin)
    --- spoiler ---

    bitmek uzere olan dizide emegi gecen herkese denedikleri tum yenilikler icin , ama en cok da yavan cagan irmak ajitasyonu yapmadan onemli konulara deginme cabasinda olduklari icin tesekkurler.

    ps: alevler arasindaki deli bakislarin efsaneydi serenay.*

  • defalarca söyledik. bu insanlar medeni değil, bunlar vahşilikten çıkamamış cahil insan sürüleri. bunlar iflah olmaz, bunlar eğitilmez. bunların derhal ülkeden gönderilmeleri gerekiyor. bunların inandığı ve yaşadığı islam ile bu topraklarda yaşanan islam çok farklı. bunlar için kendilerinden olmayanı öldürmek çok sıradan bir şey.

    ülkeyi yönetenler yedikleri haltlar yüzünden türk milletinden yeterli onayı ve oyu alamayacaklarını bildikleri için bu vahşi katil sürülerini önce ülkeye alıyor, sonra da onları seçmen yapıyor. bu vatana ihanettir.
    (bkz: mülteci ittifakı)

  • ayrılmamak için çocuk yapmak ve sonrasında çocuklar yüzünden ayrılamamak.
    çocuk yaparak evlilik kurtulmaz arkadaşım,
    nasıl sikko kafalar yaşıyorsunuz lan!!

  • bizi çekemeyenler yine paranın çekiciliği demiş sevgilim. ben 41 yaşındayım, sevgilim 22 yaşında. aramızda şu ana kadar maddiyatın bahsi dahi geçmedi. sadece okuluna gidip gelirken otobüste zorlandığı için arabamı ona verdim, ben işe servisle gidip geliyorum. bölümü zor olduğu için okurken çalışamıyor. bu sebeple ev kirasını ben ödüyorum. kyk kredisi almasını istemediğim için o ihtiyacını da ben karşılıyorum. güzel gözükmesini istediğim için makyaj malzemelerini de ben alıyorum hep. o da beni çok seviyor. yalnız mezun olmasına yakın biraz soğuk davranmaya başladı ama sanırım okulu biteceği için stresli..

  • sabahin 4unde, taksimde soguktan buz tutmak uzere evine yuruyen seyyar cayci amcaya yardim amacli seslenip "amca 2 cay" dendikten sonra gozleri yorgunluktan cokmus amcanin cay termosunu gostererek ve utanarak "..ama cay soguk" demesi.. o seref ve o onur isitir o cayi amca.. ver de icelim

  • elektrik ücretinin bedavadan da öte eksiye düşmesine neden olan faktörler haberde açıklanmış özetle şunu söylüyor;

    teksas elektrik açısından diğer eyaletlerden bağımsız bir sisteme sahip ve elektriğin hangi üreticiden alınacağı maliyetine göre gerçek zamanlı olarak belirleniyor. bu durumda da üretici elindeki imkanlara göre verebileceği en düşük fiyattan veriyor elektriği.

    peki nasıl oluyor da eksi oluyor. yani bir malın maliyeti eksi değerde olamayacağına göre e bir de bunu üreten adam üzerine kar koyacağına göre nasıl eksi fiyatla satış yapılacak.

    bunun cevabı devletin rüzgardan üretilen elektriğe destek olması. haberde belirtilene göre federal hükümet temiz kaynaktan üretilen elektriğe kilovat başına 2.3cent destek oluyor. bu da megavat başına 23 dolar ediyor.

    yani adamlar üretimin çok talebin az olduğu anlarda (çok rüzgarlı geceler) devletten aldıkları desteğin bir kısmını halka verebilecek kadar düşük üretim maliyetlerine erişebiliyorlar.

  • - neden böyle bir şey yapma ihtiyacı duyuyorsun
    + hoşuma gidiyor
    - tamam

    sonra da kızı öpüyor agsgafags bu ne saçma bir diyalog ne saçma bir ortam ne saçma sapan bir nesil aw