hesabın var mı? giriş yap

  • ayşen gruda kendisine bir röportajda yöneltilen "artık kadın komedi oyuncusu çıkmamasını neye bağlıyorsunuz?" * sorusuna beren saatin çok iyi bir komedi oyuncusu olduğu cevabını vermiş. hatırladıkça gülüyorum, hakikaten büyük komedyen ayşen gruda. (bkz: swh)

  • hayatımda ezberlediğim en anlamlı şiir istiklal marşıdır. dünyanın bütün popüler bağımsızlık marşlarını anlamlarıyla okuyan biri olarak söylüyorum bunu. kansızlar anlamaz.
    edit: başlığı ben açmadım. başlığı açan arkadaş ezberlediği en saçma şeyin istiklal marşı olduğunu savunmuştu. ben de aksini iddia etmiştim. salak salak mesaj atıp durmayın.

  • syndrome'larin en bi tatlisi ve komigi, hamile eslerin yasadiklarini kocalarida psikolojik olarak yasamaya baslarlar. sabah mide bulantilari, bas donmeleri, kilo alma-aserme gibi seyler birden psikolojik olarak kocalarda da gorulmeye baslar. komiktir, tatlidir.

  • bana 1 tl daha kazandıran açıklama. her bir yalanı için kenara 1 tl atıyorum. şimdiden site içinde güvenlikli bir ev aldım. teşekkürler badem bıyık.

  • inşallah aynı espriyi cb sözcüsü ibrahim kalın'a da yapmaz dediğim kötü şaka.

    edit: vücut yapısından bahsediyorum, fesatlık yapmayın.

    +ibrahim kalın mısın doğru söyle?
    - efendim ben kalınım, muharrem ince
    salonda gülüşmeler falan...

  • - her lastigin optimal bir yere tutunma gücü ve bu gücün bagli oldugu bir kullanim sicakligi vardir. kis lastiklerinde bu sicaklik yaz lastiklerinden daha düsüktür. bu sebepten ötürü özellikle karli zeminlerde yaz lastiklerinden cok daha iyi bir yere tutunma(mü sayisi vs. ile aciklamayayim uzun uzun. merak eden olursa detayli anlatirim) söz konusudur.

    - lastigin yere tutunmasi icin, lastik üstündeki dis araliklarinin acik olmasi gerekir. kis lastiklerinin elastiki yapisi geregi, arabanin agirligiyla, her turda yere temas eden yüzey, iki disi birbine yakinlastirir ve o disler arasindaki kari disari bastirir. böylece bir dahaki dönüs turuna aralari temizlenmis ve böylece birim yüzeye daha fazla baski yapabilen lastik mümkün kilinmis olur. bu özellik özellikle kar yüzeyinin düsük oldugu sehir ici kullanimlarda cok önemlidir.

    - islak ve karli zeminlerde kis lastigi yaz lastigine oranla %30'lara kadar daha kisa fren mesafesi sunar. ayni tutunma gücü hizlanmalarda da gecerlidir.

    - gelismis ülkelerde kisin, yaz lastiginizle yapacaginiz kazalarda kasko gecersizdir. size tavsiyem bunu sigortaciniza bi sormaniz. her sözlesmede o kücük kücük word 4 büyüklügünde yazilmis yazilarin icinde böyle bi ibare olabilir, dikkat edin.

    - yaz lasiklerinde minimum lastik dis kalinligi 1,6mm iken, kis lastiginde (ikinci maddede anlattigim islevden ötürü) bu en az 3 mm olmalidir.

    sokaktaki vatandas, önünüzdeki araba, en önemlisi kendi ve yakinlarinizin güvenligi icin, sicakligin 5 derecenin altina düstügü sicakliklarda kar yagmasa bile (birinci nedenden dolayi) kis lastigi kullanin.

    boyu 140'dan az olan cocuklarinizi ön koltukta oturtmayin(patlama aninda airbagler o boydakiler icin tehlikeli oluyor) arka koltukta mutlaka cocuk oturagiyla oturtun. gene arka koltuklarda otururken de emniyet kemerinizi takmayi ihmal etmeyin.

    hayirli yolculuklar & güvenli sürüsler.